FLASHBOX: Uitvinding uit het Zwarte Woud vernieuwt de Europese traditie van het bedanken met het knipperlicht voor vrachtwagenchauffeurs voor lange afstanden

Hawk Company Europe sluit verkoopovereenkomst met EDCO Eindhoven – nieuw, comfortabel knippersysteem voor trucks vanaf mei 2008 internationaal verkrijgbaar

Simmersfeld/Eindhoven, 16-04-2008. Hawk Company Europe laat met het nieuwe, comfortabele knippersysteem FLASHBOX zien dat slimme, nieuwe uitvindingen zich supersnel internationaal verspreiden. De gepatenteerde uitvinding uit het Zwarte Woud is dankzij een internationale verkoopovereenkomst met EDCO Eindhoven bv vanaf mei 2008 in pompshops, garages en winkels voor toebehoren en accessoires in heel Europa verkrijgbaar. De FLASHBOX is de enige draadloze knippermodule voor vrachtwagens die niet alleen de zekerheid en het comfort duidelijk verhoogt, maar ook de internationale communicatie met andere chauffeurs via knippersignalen mogelijk maakt.

De 50 jaar oude chauffeurstraditie van het bedanken met het knipperlicht wordt binnenkort in heel Europa vernieuwd: vanaf mei 2008 is het wereldwijd gepatenteerde, comfortabele knippersysteem FLASHBOX voor trucks in heel Europa voor 89,95 euro te koop. Hawk Company Europe heeft zojuist een internationale verkoopovereenkomst gesloten met EDCO Eindhoven, de Europese marktleider op het gebied van auto- en vrachtwagentoebehoren.

Het niet zo originele ’links-rechts-links’-lichtseintje van trucks zal van de Europese wegen verdwijnen omdat het nieuwe ’dankjewel-signaal’ van de FLASHBOX veel geraffineerder is en gemakkelijk met een knop in de cabine kan worden bediend. Truckchauffeurs hebben het nu al over het ’dankjewel de luxe’-signaal.

Kwaliteit ’made in Germany’
Met de FLASHBOX van de uitvinder Matthias Frey gaat EDCO nu voor het eerst consequent voor ’kwaliteit made in Germany’: meer dan tweederde van de complete FLASHBOX-productie, de eindmontage en de afsluitende kwaliteitscontrole wordt door Hawk Company Europe in Duitsland uitgevoerd. Om het comfortabele knippersysteem in het EDCO-assortiment te integreren, wordt het verpakkingsontwerp van het geregistreerde handelsmerk FLASHBOX aangevuld door het logo van het EDCO-merk ’Allride’. Interactieve verkoopdisplays (POS) in veel pompshops zullen de aandacht van truckers op de FLASHBOX richten en het nieuwe lichtsignaal voorstellen.

’De FLASHBOX is niet alleen leuk en comfortabel voor alle truckers, het betekent ook een enorme potentiële omzet voor ons en onze commerciële partners’, aldus Marijn van Broekhoven, inkoopchef bij EDCO Eindhoven. ’Daarom voelen we ons als marktleider verplicht om dit innovatieve product in Europa in te voeren.’

’Het internationale verkoopnet van de EDCO-groep is een zeer grote verrijking voor ons product’, verklaart Matthias Frey, de uitvinder van de FLASHBOX en de marketingchef van Hawk Company Europe. ’Op deze manier kunnen binnenkort alle Europese vrachtwagenchauffeurs profiteren van het unieke FLASHBOX-comfort, dat op dit moment geen enkele toonaangevende producent van knippermodules ter wereld kan bieden.’

Over de FLASHBOX
De FLASHBOX is een wereldwijd gepatenteerde, draadloze knippermodule die voor meer zekerheid, comfort en plezier in ieder voertuig zorgt. De kleine hardware-box kan gemakkelijk aan het knipperrelais in ieder voertuig worden aangesloten en werkt ook op 24 volt-batterijen.

De FLASHBOX voor trucks biedt chauffeurs unieke voordelen op het gebied van comfort. Geen enkele producent van knippermodules kon dit tot nu toe realiseren: dankzij de comfortabele knipperfunctie hoef je de hendel, net als in een personenwagen, maar even aan te raken om één tot tien keer te knipperen. Deze functie is vooral handig bij rotondes, waar de truck een ruime boog maakt en het knipperlicht telkens terugspringt. Daarbij beschikt de FLASHBOX over zes duidelijke knippersignalen: naast het bekende, internationale ’dankjewel-signaal’ (links, rechts, links en één keer alle knipperlichten) zijn dit de signalen voor ’hartstikke bedankt’, ’waarschuwing’, ’goede reis’, ’bezorgd’ en ’geïrriteerd’.

Andere uitzonderlijke en unieke functies van de FLASHBOX: de waarschuwingsknipperlichten kunnen in noodsituaties ook op afstand worden bediend – ook als de contactsleutel niet in het slot zit en de chauffeur maximaal 25 meter van de truck staat. Dankzij het verbeterde, pulserende waarschuwingsknippersignaal van de FLASHBOX worden deze signalen veel beter waargenomen door andere verkeersdeelnemers. Dit is vooral bij het laden en lossen op drukke straten een groot voordeel. Meer informatie en persklare persfoto’s vindt u op www.myflashbox.com/press/fotos.html.

Over EDCO Eindhoven bv
Het hoofdkantoor van EDCO Eindhoven bv is gevestigd in Eindhoven. De onderneming is in 1978 als import- en exportfirma opgericht en is met een jaarlijkse omzet van ongeveer 162 miljoen euro één van de belangrijkste, internationale handelsondernemingen. Tot het eigen assortiment behoren meer dan 15.000 soorten gereedschappen, auto- en vrachtauto-accessoires, huidhoud- en trendy artikelen. EDCO bevoorraadt o.a. de pompshops van Aral, Esso en Shell in heel Europa.

Over de Hawk Company Europe Ltd.
De Hawk Company Europe is in 2004 door Matthias Frey als ’Limited’ opgericht. Het hoofdkantoor is in Birmingham (Groot-Brittannië) gevestigd. Na twee jaar ontwikkeling was de eerste FLASHBOX in oktober 2006 productierijp. Sindsdien wordt het draadloze knippersysteem in twee uitvoeringen voor personen- en vrachtauto’s via verschillende handelskanalen gedistribueerd.

Contact voor de pers
Voor meer informatie, foto’s, interviews of recensie-exemplaren kunt u contact opnemen met:

Hawk Company Europe Ltd.
Vestiging Duitsland
Matthias Frey
Dielstraße 16
72226 Simmersfeld
Telefoon: +49 (0) 74 53 – 910 35 40
Fax: +49 (0) 74 53 – 910 35 41
E-mail:
[email protected]
Internet:
www.myflashbox.com

Foto’s (300 dpi): http://myflashbox.com/press/fotos.html
Video’s (tv & beurs):
http://www.myvideo.de/mitglieder/myflashbox
Teksten (DOC, PDF & Co.):
http://myflashbox.com/press/textProducten (postorderbedrijf): http://www.westfalia.de/marken/hawk