De sfeer op het moderne kantoor van FlevolandVacature.nl is ontspannen, de medewerkers zijn enthousiast, er wordt hard gewerkt en het bedrijf groeit met de dag. Ook in tijden van economische recessie zijn er bedrijven waar alles nog steeds voor de wind gaat. Sterker nog: zijn er bedrijven die er voor kunnen zorgen dat werkzoekenden snel aan een passende baan komen. En dat werkgevers zonder hoge kosten eindelijk de juiste man op de juiste plaats weten te krijgen.
Anton Klapwijk en Willie Oranje hebben het bedrijf van hun dromen opgebouwd. Een paar jaar geleden maakten ze de sprong in het diepe: ze zegden allebei een goedbetaalde baan op, verkochten hun huis en verhuisden met hun gezin van Noord-Brabant naar het noorden van Nederland, waar ze de regionale vacaturesites Fries- en FlevolandVacature.nl begonnen. Binnen een jaar liep het storm en moesten ze extra werknemers in dienst nemen.
Vanwege de explosieve groei is besloten het werkterrein uit te breiden naar Groningen en Drenthe, en ook daar blijkt het concept meteen aan te slaan.
Zijn er niet genoeg vacaturesites op de markt?
Klapwijk schudt zijn hoofd. ´We zien juist dat de animo voor de grote, landelijke vacaturesites terugloopt, dat mensen overstappen naar regionale sites. De grote sites werken veelal anoniem. ´Voor een werkgever in Flevoland zoeken wij...´ Maar werkzoekenden willen weten bij welk bedrijf ze solliciteren. Ze willen weten waar ze aan toe zijn, of ze een ´klik´ hebben met het bedrijf of de instelling. En dat is de kracht van onze regionale vacaturesite. Werkzoekenden schrijven zich in voor de gratis vacatureservice; elke dag krijgen ze de vacatures op hun vakgebied, in hun regio in de mailbox. Ze zien meteen om welk bedrijf of welke instelling het gaat, wat de precieze eisen zijn, wat de woon- werkafstand is. Dat leidt tot gerichter solliciteren. Vacatures zijn ineens een stuk sneller vervuld, horen we van de bedrijven met wie we samenwerken. Vaak hebben ze binnen een dag de eerste sollicitaties al in huis. Ook voor die vacatures waarvoor ze al tijden niemand konden vinden.´
Een van de voordelen van de regionale site is de persoonlijke benadering. ´We groeien, maar we blijven een bedrijf waar persoonlijk contact hoog in het vaandel staat. We zijn even blij als de werkgever als we een geschikte werknemer vinden voor die langdurige vacature,´ aldus Klapwijk.