Naarden, 10 februari 2010 Vanaf vandaag biedt IT dienstverlener PEAK-IT (www.PEAK-IT.nl) aan haar klanten de mogelijkheid om de IT servicedesk geheel of gedeeltelijk uit te besteden. Het outsourcen van IT support wordt steeds populairder in Nederland. Internationale bedrijven zijn actief buiten kantooruren en willen - in geval van een incident - de juiste IT support ontvangen. Het à¢â‚¬Å“nieuwe werkenà¢â‚¬ en de snel toenemende aantal thuiswerkplekken, vraagt om een flexibele, professionele en optimale ondersteuning. Met de nieuwe dienstverlening van PEAK-IT is het voor ieder bedrijf of organisatie mogelijk om 24x7 IT support uit te besteden, waarbij PEAK-IT de supportwerkzaamheden coà¶rdineert.

Veel voordelen

à¢â‚¬Å“Het 24x7 uitbesteden van een IT Helpdesk biedt veel voordelenà¢â‚¬, stelt Maarten Cobelens, directeur van PEAK-IT. à¢â‚¬Å“Wanneer een bedrijfskritisch incident snel en adequaat moet worden opgelost dan is het prettig om snel de helpdesk te kunnen raadplegen. Het analyseren, classificeren, registreren en escaleren van incidenten naar eigen IT organisatie behoort ook tot de mogelijkheden. Hierdoor kan er veel worden bespaart op eigen consignatiekosten. Ook zien wij dat medewerkers in Nederland steeds vaker buiten de geldende kantooruren nog aan het werk zijn. Als er dan een incident ontstaat dan is het prettig dat zij op ieder moment van de dag contact kunnen opnemen met onze ervaren helpdesk.à¢â‚¬ Met het uitbesteden van IT Support communiceren eindgebruikers direct met de helpdesk van PEAK-IT in Naarden. Door optimaal gebruik te maken van remote-support en tools merken gebruikers in de praktijk geen verschil met een helpdesk op eigen locatie.

Focus op bedrijfsvoering

à¢â‚¬Å“Door globalisering en de groei van thuiswerken zijn steeds meer bedrijven genoodzaakt om IT support uit te breidenà¢â‚¬, vervolgt Cobelens. à¢â‚¬Å“Voor veel bedrijven en organisaties is het een flinke investering om een helpdesk permanent te bemensen. Wij bieden de uitbesteding van IT support aan tegen een vast tarief per uur. Door onze jarenlange ervaring binnen IT dienstverlening kunnen wij voor onze klanten een goede inschatting maken van de totale kosten per maand. Met het uitbesteden van 24x7 IT Support kunnen bedrijven en organisaties zich volledig blijven focussen op de kwaliteit en continuïteit van dagelijkse bedrijfsvoering en besparen ze op de totale IT kosten.à¢â‚¬

Over PEAK-IT