Eindhoven, 11 september 2009 Vandaag heeft NPC in Eindhoven een nieuw filescherm (www.filescherm.nl) gelanceerd dat de omvang van kijkfiles fors gaat beperken. Het lichtgewicht filescherm is zo ontworpen dat het in iedere personenauto past. De totale lengte bedraagt 50 meter en is snel en eenvoudig door à©à©n persoon op te zetten. Hiermee is het filescherm veel flexibeler dan de huidige schermen. NPC schat zelf in dat het filescherm de kijkfiles met wel 50 procent kan reduceren. Kijkfiles zijn in Nederland een groot economisch en maatschappelijk probleem. Ook in kijkfiles zelf ontstaan vaak ongelukken. Het nieuwe filescherm ontlokt veel positieve reacties bij autogebruikers.

Filescherm beantwoordt oproep overheid

à¢â‚¬à…“Eindelijk hebben wij in Nederland nu de beschikking over een flexibel filescherm dat kijkfiles echt gaat aanpakken, stelt Nico Pluijmers, eigenaar van NDC. à¢â‚¬à…“De overheid roept al jaren op om innovatieve ideeën te lanceren die kijkfiles een halt toeroepen. De huidige fileschermen zijn te groot en daardoor vaak te laat op een locatie beschikbaar. Het gevolg is dat kijkfiles niet of nauwelijks afnemen. Het lichtgewicht filescherm van NPC kan door à©à©n persoon worden opgezet en past in vrijwel iedere personenauto. Het scherm omvat een totale lengte van 50 meter en is à©à©n meter hoog. à¢â‚¬à…“We zijn er bij het ontwerp vanuit gegaan dat vrachtwagens geen kijkfiles veroorzaken, aldus Pluijmers.

Automobilisten enthousiast

à¢â‚¬à…“Samen met de lancering van het filescherm hebben we ook de website www.filescherm.nl gelanceerd, vervolgt Pluijmers. à¢â‚¬à…“Hier kunnen bedrijven en organisaties alle informatie en foto´s vinden over het nieuwe filescherm. Uiteraard kunnen geïnteresseerde partijen er ook een bestelling plaatsen of contact met ons opnemen. Tijdens de lancering waren ook Rijkswaterstaat en Bouwconcern Heijmans aanwezig. Vanuit verschillende invalshoeken tonen zij interesse om de doorstroming op het Nederlandse wegennet te stimuleren. à¢â‚¬à…“De ontvangen reacties op ons innovatieve filescherm zijn louter positief! stelt een tevreden Pluijmers. à¢â‚¬à…“De Nederlandse automobilisten zijn kijkfiles beu en kijken reikhalzend uit naar de komst van ons filescherm. We schatten zelf in dat met ons filescherm de kijkfiles in Nederland met zo´n 50 procent kunnen worden teruggedrongen!

Over NPC

NPC is de initiatiefnemer van www.filescherm.nl. Samen met de firma Special Mechanics in Best is tot de uitvoering van het idee overgegaan. Het lichtgewicht filescherm dat snel en eenvoudig kan worden opgezet in geval van een calamiteit op een snelweg. NPC stelt zich met het nieuwe filescherm als doel de kijkfiles in Nederland te reduceren. Kijkfiles zijn in Nederland een groot economisch en maatschappelijk probleem. Ook in kijkfiles zelf ontstaan vaak ongelukken.

----Noot voor redactie, niet voor publicatie----

Voor meer informatie over het filescherm kunt u contact opnemen met de heer Nico Pluijmers, e-mail [email protected] en telefoon 0413-476700.

Website: http://www.filescherm.nl