(Persbericht) FloraHolland optimaliseert distributieproces met de 3iV Crystal voice oplossing van Zetes

à¢â‚¬¢ 3iV Crystal reduceert foutkans en bespaart kosten in distributieproces bloemenveiling
à¢â‚¬¢ Oplossing aangepast voor specifieke wensen en eisen veiling, met Vocollect Talkman T5 voice computers, VoiceClient en VoiceConsole
à¢â‚¬¢ Project wordt à©à©n van de grootste voicepicking-implementaties in Nederland

Eindhoven, 19 augustus 2010 Zetes B.V. (onderdeel van Zetes Industries Euronext Brussel: ZTS), een Europese leverancier van oplossingen voor de automatische identificatie van goederen en personen, is door FloraHolland geselecteerd als leverancier van het voicesysteem. Zetes systeem 3iV Crystal, werd aangepast om aan de specifieke wensen en eisen van de distributieprocessen in Naaldwijk en Bleiswijk te voldoen. Bij de verkoop van bloemen en planten op een veiling, moeten de orders namelijk in een zeer korte tijd verwerkt worden. FloraHolland heeft voor Zetes gekozen na een uitgebreid selectieproces en een wekenlange praktijktest van het voicesysteem. De Nederlandse coà¶peratie is 's werelds grootste bloemenveilingorganisatie, met zes vestigingen in Nederland. Dit project wordt à©à©n van de grootste voice-implementaties in Nederland.

Om de efficiency verder te verhogen en de foutkans te minimaliseren, is FloraHolland bezig om haar logistieke processen te optimaliseren. Dat doet ze onder meer door voortaan het orderpicken via voice aan te sturen in plaats van met instructies op papier. Het distributieproces van FloraHolland wijkt sterk af van het orderpicken in grote magazijnen, omdat de totale inkoopopdracht ontstaat tijdens de verkooptijd op de veilingklok en dus erg geconcentreerd is op een zeer korte tijdspanne. Om die reden heeft Zetes in samenwerking met FloraHolland de 3iV Crystal oplossing als veilingoplossing ingericht. Deze oplossing maakt gebruik van Vocollect Talkman T5 voice computers, VoiceClient en VoiceConsole. à¢â‚¬Å“Onze praktijktest heeft aangetoond dat voice zowel efficiënter als veiliger werkt. Met 3iV Crystal hopen wij de foutkans bij het picken te reduceren en hierdoor kosten te besparen in het distributieprocesà¢â‚¬, zegt Frank Mast, logistiek manager van FloraHolland Bleiswijk. à¢â‚¬Å“Verder passen Zetes en FloraHolland goed bij elkaar omdat beide bedrijven de kwaliteit voorop hebben staan. Vanaf het eerste contact op de ICT & Logistiek beurs is er een prettige samenwerking ontstaan, waarin Zetes heeft aangetoond flexibel met ons mee te willen denken en te bewegenà¢â‚¬.

à¢â‚¬Å“De ´proof of concept‘˜ bij FloraHolland bevestigt de toegevoegde waarde en flexibiliteit van onze 3iV Crystal voice oplossingà¢â‚¬, zegt Marcel Kars, senior Vice President Central Europe van Zetes. Het is mooi om te zien hoe de Zetes 3iV Crystal oplossing werkt binnen de distributieomgeving van FloraHolland. Binnen de bloemen- en plantensector is FloraHolland namelijk een echte innovator in het optimaliseren van de logistieke processenà¢â‚¬.

Alain Wirtz, CEO van Zetes concludeert: à¢â‚¬Å“Voice-gestuurde orderpicking heeft zijn nut in de retaillogistiek al lang bewezen. Bedrijven hebben aanzienlijke resultaten geboekt op het vlak van nauwkeurigheid, productiviteit en ergonomie. Nu de voicetechnologie volwassen is, willen bedrijven de voordelen van voice ook buiten de distributiecentra kunnen benutten en wijzigen de eisen die aan voice oplossingen worden gesteld. Klanten vragen in toenemende mate extra keuzemogelijkheden. De hoeveelheid extra opties die klanten vragen, hangt echter grotendeels af van hun omgeving. Dit project toont aan, dat we vandaag heel flexibel met voice kunnen omgaan en een toepassing kunnen aanbieden, die perfect aan de eisen van de klant voldoet.à¢â‚¬

Video: http://www.zetes.nl/nl/fiches/netherlands/media-centre/news/2010/floraholland-aug-2010.cfm

Over FloraHolland
FloraHolland is met een jaaromzet van ruim 3,8 miljard euro de grootste bloemenveilingorganisatie ter wereld. Het bedrijf is een spil in de internationale sierteeltsector, van veredelaars en telers tot en met de verkopers en exportbedrijven. Bij FloraHolland werken zo‘˜n 4.400 mensen die per jaar ruim 12 miljard bloemen en planten verhandelen. De zes vestigingen opereren als à©à©n bedrijf, onderling verbonden door een sterk logistiek netwerk. à¢â‚¬Æ’

Over Zetes
Zetes Industries (Euronext Brussels: ZTS) is een toonaangevende Europese producent van oplossingen en diensten met toegevoegde waarde voor de automatische identificatie van goederen en personen. Zetes gebruikt zowel nieuwe als bestaande technologieën (barcode, stemherkenning, RFID, chipkaarten, biometrie) en ontwikkelt Solution Architecture Frameworks die bijdragen tot een verbeterde werking van vele klanten in tal van marktsegmenten: productie, transport, logistiek, retail, gezondheidszorg, financiën, telecommunicatie, overheid en de publieke sector. De Zetes Groep heeft haar hoofdkantoor in Brussel en vestigingen in België, Cà´te d'Ivoire, Denemarken, Duitsland, Frankrijk, Griekenland, Ierland, Israël, Italië, Nederland, Portugal, Spanje, het Verenigd Koninkrijk en Zwitserland. Zetes heeft momenteel meer dan 800 (fulltime) werknemers in dienst; de geconsolideerde omzet in 2009 bedroeg 167,5 miljoen euro. Meer informatie op www.zetes.com.

Over Vocollect
Vocollect Inc. is de belangrijkste leverancier van spraakoplossingen voor mobiele werknemers wereldwijd en helpt klanten om met spraakherkenning een hoger zakelijk prestatieniveau te halen. Vocollect stelt wereldwijd 300.000 werknemers elke dag in staat om voor meer dan 3 miljard dollar goederen van distributiecentra en magazijnen te verdelen naar locaties van klanten. Een wereldwijd team van ruim 2.000 doorverkopers en partners-experten ondersteunt de Voice-aanbiedingen van Vocollect in 60 landen en in 36 talen. Vocollect VoiceWorld Suite kan worden geïntegreerd in alle belangrijke WMS- en ERP-systemen, waaronder oplossingen van SAP AG, en ondersteunt de grootste mobiele informaticatoestellen. Voor meer informatie gaat u naar www.vocollect.com.
Vocollect®, Vocollect Voice®, Talkman®, TaskBuilder® en Vocollect VoiceWorld Suite࢑ž¢ zijn handelsmerken van Vocollect, Inc. Alle rechten voorbehouden.