Beverwijk, 2 juli 2009 Spare Rib Express (www.spareribexpress.nl) heeft in de eerste 6 maanden van 2009 haar omzet met 5% zien toenemen tot à¢à¢â‚¬Å¡¬ 5,8 miljoen. Met name het tweede kwartaal van 2009 groeide de omzet significant. Consumenten kiezen voor kwaliteit tegen een betaalbare prijs en laten dure hotels en restaurants links liggen. Inmiddels telt Spare Rib Express al 30 vestigingen en worden er maandelijks gemiddeld 50.000 maaltijden bezorgd. Ook gemak speelt een belangrijke rol in het succes van Spare Rib Express. Ruim 50% van alle verrichte bestellingen komt binnen via het internet. Spare Rib Express verwacht voor geheel 2009 een significante omzetgroei.

Crisis verandert consumentenpatroon

Recent maakte de Koninklijke Horeca Nederland dat door de economische crisis de omzet van restaurants met 15 tot 20 procent is gedaald. à¢â‚¬à…“Wij merken duidelijk dat de Nederlandse consumenten de duurdere eetgelegenheden op dit moment mijden, concludeert Remco Robelus, directeur van Spare Rib Express. à¢â‚¬à…“Op vrijdag- en zaterdagavond, traditioneel drukke uitgaansavonden, zien wij de laatste maanden een groei in het aantal bestellingen. Ook de waarneembare verschuiving van het afzetgebied onderstreept mijn gevoel.

Spare Rib Express is in 1992 opgericht en telt nu 30 vestigingen in Nederland. In oktober van dit jaar wordt naar alle verwachting een nieuwe vestiging geopend in Enschede. Voorzichtig verkent Spare Rib Express ook de buitenlandse markt. à¢â‚¬à…“We hebben bewezen een volwassen organisatie te zijn die klaar is voor een volgende stap, vervolgt Robelus. à¢â‚¬à…“Een even logische als interessante stap is dan ook het buitenland!

Over Spare Rib Express

Spare Rib Express (www.spareribexpress.nl) is een formule, waarbij een uitgekiend assortiment aan een efficiënte en kwalitatief hoogwaardige uitvoering is gekoppeld. Gestart met à©à©n vestiging in Amsterdam (1992) is het inmiddels uitgegroeid tot een professionele franchiseorganisatie met 30 vestigingen door heel Nederland. Een eigen groothandel (dochteronderneming Robex) maakt de uniforme exploitatie compleet.

----------------------------------------------------
Noot voor redactie, niet voor publicatie

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Remco Robelus, directeur van Spare Rib Express, telefoon 0251-211229, e-mail [email protected].

Bekijk ook deze populaire persberichten

Trending

Popular