Drs. U.F. (Frans) Hiddema, arts, is per 1 oktober 2012 jl. toegetreden als bestuurslid en toekomstig voorzitter van de Stichting Nederlands Albert Schweitzer Fonds (NASF). Frans Hiddema is momenteel CEO van Het Oogziekenhuis Rotterdam, een ziekenhuis dat hij samen met alle medewerkers en medische staf sinds 1990 zeer succesvol heeft weten te ontwikkelen tot nationaal en internationaal erkend center of excellence.

Hiddema: "Graag zet ik mijn ervaringen als tropenarts in onder andere Afrika en als CEO van een gespecialiseerd ziekenhuis in ten behoeve van een actieve bijdrage aan het Nederlands Albert Schweitzer Fonds. Dit aangezien ik zeer geloof in de microfinanciering van kleinschalige gezondheidsprojecten."

DO SOMETHING WONDERFUL. PEOPLE MAY IMITATE IT. - Albert Schweitzer -
Het Nederlands Albert Schweitzer Fonds verstrekt startsubsidies, door middel van een directe microgift, aan kleinschalige, lokale gezondheidszorgprojecten in Afrika. Wij doen dit op basis van de levensvisie van Nobelprijswinnaar Albert Schweitzer: Eerbied voor het Leven, waarin respect voor alles wat leeft centraal staat. Daarnaast reikt het fonds jaarlijks de Albert Schweitzer Prijs uit aan jongeren met een bijzonder ontwikkelingsproject of initiatief op het gebied van gezondheidszorg in Afrika.