Freecom, onderdeel van Mitsubishi Kagaku Media en bekroonde fabrikant van externe harde schijven en mobiele opslagproducten, kondigt vandaag een partnerschap aan met ASUS, wereldwijd marktleider op het gebied van moederborden, om ´s werelds eerste USB 3.0-moederbord te ontwikkelen. De nieuwe moederborden uit de ASUS P7P55D-E-serie zijn revolutionair en van hoogstaande kwaliteit, waardoor computergebruikers betere prestaties krijgen dan ooit te voren. Het moederbord benut Freecom‘˜s USB 3.0-technologie om zo de nieuwste SuperSpeed datadoorvoersnelheden te bereiken. Hierdoor kunnen gebruikers veel sneller digitale informatie overbrengen, met snelheden die momenteel oplopen tot gemiddeld 130MB/s, wat significant sneller is dan elke bestaande oplossing.

De nieuwe generatie moederborden voorziet in de behoefte aan snelle datadoorvoersnelheden, vereist door datarijke applicaties. Applicaties die meer en meer in thuis- en in kantooromgevingen te vinden zijn. En deze trend zet door, want er wordt een wereldwijde groei in USB 3.0-markt verwacht naar à©à©n miljard units in 2010, wat 25% van de markt vertegenwoordigt*. De behoefte aan SuperSpeed zal de komende jaren enkel toenemen.

De ASUS P7P55D-E Series is het eerste moederbord met USB 3.0 en SATA 6Gb/s mogelijkheden. ASUS heeft een ´bridge chip‘˜ toegevoegd die de PCI Express beschikbare bandbreedte verdubbelt voor de USB 3.0 en SATA 6Gb/s controller om de datadoorvoersnelheden nog verder te verhogen.

à¢â‚¬Å“Door de gigantische snelheid van USB 3.0 wordt het delen van informatie makkelijker dan ooit tevoren. Met de opkomst van interactieve webapplicaties en nieuwe media - die maar niet lijkt te stoppen met groeien - komt deze innovatieve USB 3.0 harde schijf precies op tijd,à¢â‚¬ zegt Axel Lucassen, Managing Director van Freecom. à¢â‚¬Å“Van gedownloade TV-programma‘˜s tot digitale foto‘˜s, muziek of andere bestanden, ze zijn niet weg te denken uit ons dagelijks leven. Het is nu voor iedereen mogelijk om zelfs de zwaarste bestanden met SuperSpeed te verwerken. In combinatie met de laatste technologie, wordt video-editing, foto-sharing, animatie en zoveel meer nog leuker, want USB 3.0-technologie levert ongeëvenaarde datadoorvoersnelheden. Zo duurt het overzetten van een 20GB film toekomstig nog maar 32 seconden en een MP3-tje van 4MB is dan in 0.006 seconden gebeurd!à¢â‚¬, voegt Lucassen toe.

Eerste USB 3.0 externe harde schijf
De eerste harde schijf van Freecom met USB 3.0 heet de Hard Drive XS 3.0. Deze compacte externe harde schijf - uitgevoerd in een zwarte, rubberen behuizing voor minder trillingen en een betere grip - werd ontworpen in samenwerking met de Belgische topontwerper Sylvain Willenz. Hiermee wordt praktische functionaliteit optimaal gecombineerd met design. De nieuwe Hard Drive XS 3.0 heeft geen ventilator en garandeert fluisterstil werken, weegt net over de 800 gram en maakt het delen en een back-up maken van data eenvoudiger dan ooit tevoren.

De Freecom Hard Drive XS 3.0 werkt eveneens met alle USB 2.0/1.1-computers en notebooks en nog te verschijnen USB 3.0-apparaten. Freecom lanceert tevens de benodigde USB 3.0-controller zodat computer/notebook-gebruikers direct van deze topsnelheden gebruik kunnen maken. USB 3.0 behaalt theoretisch snelheden tot wel 5.000Mb/s.

Prijzen en beschikbaarheid:
De nieuwe Hard Drive XS 3.0 is vanaf de derde week van februari beschikbaar in de capaciteiten: 1TB, 1.5TB en 2TB. Verkoopadviesprijzen vanaf EUR 119,00 voor 1TB. Prijzen voor de USB 3.0 Controller Cards: Express Controller Card voor notebooks: EUR 29,95 en Add in Contoller Card voor PC‘˜s: EUR 25,95 incl. BTW.

EINDE PERSBERICHT

Noot voor de redactie:
Beeldmateriaal van Freecom kunt u downloaden via Freecom‘˜s extranet. Ga naar www.freecom.com/extranet. Login: freecompartner, wachtwoord; freecom2010. Beeldmateriaal kunt u ook aanvragen via e-mail. Wilt u specifiek beeldmateriaal (.eps of anders) ontvangen of de Hard Drive XS 3.0 reviewen, stuur dan gerust een e-mail of bel naar:

Perscontact:
Cas de Heus
Laan van Zuid Hoorn 14
2289 DE Rijswijk
T: 070-336 76 00 070-336 76 00 (algemeen)
T: 070-336 76 02 070-336 76 02 (direct)
T: 06-22 44 06 03 (gsm)
E. [email protected]
W: www.freecom.nl

Over Freecom:
Freecom staat sinds 1989 voor innovatieve- en professionele digitale oplossingen. Elk product is ontworpen, ontwikkeld en gecertificeerd onder de hoogste kwaliteitsstandaarden in Duitsland om u optimale tevredenheid te garanderen. Ons technische ontwikkelingsproces, het gebruik van componenten van hoge kwaliteit en Duitse kwaliteitsinspectie-standaarden verzekeren u dat u een produkt aanschaft van superieure kwaliteit en betrouwbaarheid. Om aan uw hoge verwachtingen te kunnen voldoen, worden alle Freecom producten geleverd met een (verlengbare) garantie en onbeperkt gratis helpdesk-ondersteuning.