Rijswijk, 06 januari 2010 - Freecom, een bekroonde fabrikant van externe harde schijven en mobiele opslagproducten, introduceert vandaag de ´Network Media Center‘˜, een gebruikersvriendelijke 3.5à¢â‚¬ netwerk harde schijf die tot wel 2TB aan data op à©à©n centrale locatie opslaat. De Network Media Center maakt het mogelijk voor verschillende gebruikers om eenvoudig op hetzelfde netwerk films en TV programma‘˜s te streamen en te downloaden. Tevens is het opslaan en delen van foto‘˜s, muziek en andere multimediabestanden op elke PC die is aangesloten op het netwerk thuis in een handomdraai geregeld.

Compleet met de ingebouwde BitTorrent client, maakt de Network Media Center het mogelijk voor gebruikers om snel en eenvoudig grote multimediabestanden te downloaden en te delen over het netwerk. Door het toewijzen van individuele gebruikersnamen en wachtwoorden kunnen gebruikers hun data zelf indelen en controle houden over wie toegang heeft tot welke bestanden dit verzekert alle gebruikers ervan dan hun persoonlijke bestanden gescheiden à©n persoonlijk blijven.

Genoeg ruimte voor 2.000 films
Door de optie ´beveiligde toegang vanaf elke locatie‘˜ hebben gebruikers toegang tot hun bestanden op de Network Media Center waar en wanneer zij willen. Toegang tot multimediabestanden terwijl men onderweg is van A naar B maakt het delen van informatie met familie en vrienden makkelijker dan ooit tevoren de Network Media Center heeft ruimte voor tot wel 2,000 films in DivX of AVI formaat, 400,000 MP3s, 1,336,000 digitale foto‘˜s of 440 full DVD films, die altijd en overal beschikbaar zijn.

Ideaal voor diegenen die op zoek zijn naar opslaguitbreiding of backup van huidige data zonder de installatie van verschillende apparaten. De Network Media Center neemt minimale ruimte in met zijn compacte afmetingen 15.5 x 14.8 x 4.3 cm. De schijf sluit direct aan op een netwerk router of switch en door de eenvoudige installatie software duurt de setup maar een paar minuten.

à¢â‚¬Å“Elke dag worden meer en meer multimedia applicaties gebruikt van het downloaden van muziek tot het delen van foto‘˜s en films voor computergebruikers is het nu eenvoudig om grote hoeveelheden data te beheren,à¢â‚¬ zegt Axel Lucassen, managing director van Freecom. à¢â‚¬Å“In het verleden hebben veel mensen netwerk harde schijven gemeden, vanwege ingewikkelde setup en installatie. Onze nieuwe Network Media Center is eenvoudig te gebruiken in elke omgeving, wat een geweldige digitale entertainment ervaring met zich meebrengt. Voor thuis gebruikers in het bijzonder is dit ideaal, iedereen heeft zijn eigen schijf met zelf verzamelde bestanden en nu is het makkelijk voor iedereen thuis om tegelijkertijd toegang te hebben tot alle multimediabestanden, zonder eerst alle verschillende harde schijven in het huis op te hoeven sporen.à¢â‚¬

De Network Media Center‘˜s warmte-absorberende aluminium behuizing combineert functionaliteit met stijl. Het temperatuur-gecontroleerde ventilatiesysteem voorkomt oververhitting van de schijf. Daarnaast draait de schijf geluidloos en heeft een laag energieverbruik. Milieubewuste gebruikers hebben de optie om energie te besparen door de ´downtime‘˜ van de schijf aan te passen op persoonlijk gebruik.

Prijzen & beschikbaarheid:
De Network Storage Center en Network Media Center zijn vanaf vandaag beschikbaar met de volgende prijzen. Network Storage Center 1TB EUR 159, 1,5TB EUR 199, 2TB EUR 249. Network Media Center 1TB EUR 169, 1,5TB EUR 209, 2TB EUR 259. Genoemde prijzen zijn verkoopadviesprijzen incl. BTW.

Over Freecom:
Freecom staat sinds 1989 voor innovatieve- en professionele digitale oplossingen. Elk product is ontworpen, ontwikkeld en gecertificeerd onder de hoogste kwaliteitsstandaarden in Duitsland om u optimale tevredenheid te garanderen. Ons technische ontwikkelingsproces, het gebruik van componenten van hoge kwaliteit en Duitse kwaliteitsinspectie-standaarden verzekeren u dat u een produkt aanschaft van superieure kwaliteit en betrouwbaarheid. Om aan uw hoge verwachtingen te kunnen voldoen, worden alle Freecom producten geleverd met een (verlengbare) garantie en onbeperkt gratis helpdesk-ondersteuning.

EINDE PERSBERICHT

Noot voor de redactie:
Beeldmateriaal van Freecom kunt u downloaden via deze website. Ga naar 'pers' en kies vervolgens voor 'beeldmateriaal'. Beeldmateriaal kunt u ook aanvragen via e-mail. Wilt u specifiek beeldmateriaal (.eps of anders) ontvangen of de Netwerk Media Storage reviewen, stuur dan gerust een e-mail of bel naar:

Perscontact:
Cas de Heus
Laan van Zuid Hoorn 14
2289 DE Rijswijk
T: 070-336 76 00 070-336 76 00 (algemeen)
T: 070-336 76 02 070-336 76 02 (direct)
T: 06-22 44 06 03 (gsm)
F: 070-336 76 11
E. [email protected]
W: www.freecom.nl