Rijswijk, 18 februari 2010 Freecom, onderdeel van Mitsubishi Kagaku Media en bekroonde fabrikant van externe harde schijven en mobiele opslagproducten, presenteert haar nieuwe producten en services van twee tot zes maart tijdens de CeBIT in het Duitse Hannover.

Freecom toont tijdens deze dagen haar volledige productassortiment externe opslagproducten met uitmuntende designs, maar ook nieuwe innovatieve harde schijven en een gloednieuwe service voor data recovery. Dit alles is te zien op een bijzondere stand (nummer F39) in hal 14/15 van Planet Reseller. Het thema van dit jaar: ´Securing the world‘˜s data‘˜.

à¢â‚¬Å“Data-opslag en beveiliging zijn ´hot topics‘˜ tijdens deze CeBIT. Dit omdat zowel zakelijke gebruikers als consumenten nog steeds op zoek zijn naar de beste manier om met de explosief groeiende data-behoefte om te gaanà¢â‚¬, zegt Cas de Heus, Manager Marketing & Communicatie EMEA. à¢â‚¬Å“Er zijn talloze keuzes vandaag de dag van recht door zee harde schijven in elke formaat en kleur tot services voor toegevoegde beveiliging en gemoedsrust tot oplossingen die specifiek ontworpen zijn voor de toegenomen multimedia content. Ons assortiment biedt voor iedereen de juiste oplossing!à¢â‚¬

Nieuw op CeBIT 2010

Data Recovery Service
Op CeBIT heeft Freecom weer een ´sneak preview‘˜, ditmaal geen product, maar een bijzondere service. Deze nieuwe service zorgt er voor dat in het geval van een crash van de harde schijf - onafhankelijk het merk het merendeel van de data wordt gered zonder torenhoge kosten. Een harde schijf crash is met deze service niet langer meer het einde van de wereld, want in meer dan 98% van alle harde schijf crashes is de data volledig herstelbaar. Freecom‘˜s nieuwste service is de ideale uitbreiding voor elke harde schijf en geeft gebruikers de gemoedsrust voor hun waardevolle data. Voel u gewoon veilig, want wij beschermen uw data!

DualDrive Network Center
Met de functionaliteiten van onze Network Media Center à©n Network Storage Center gecombineerd, biedt de nieuwe DualDrive Network Center voor nog meer flexibiliteit. De DualDrive Network Center behuist twee verwijderbare harde schijven en kunnen afhankelijk van de behoeften van de gebruiker geconfigureerd worden als ´snel‘˜, ´high capacity‘˜ (de twee schijven werken als à©à©n grote schijf) of als ´safe‘˜ (à©à©n schijf kopieert de ander voor extra veiligheid). Dit is netwerkopslag op z‘˜n best; betrouwbaar, grote opslagcapaciteit, tijdloos design en toegang tot je data waar dan ook ter wereld.

Universele Hard Drive sleeves
Om krassen en beschadigingen op een harde schijf te voorkomen, heeft Freecom twee universele sleeves ontwikkeld om elke mobiele of desktop harde schijf (merkonafhankelijk) optimaal te beschermen. De sterke en vooral speciale zachte binnenvoering voor extra bescherming, de praktische opbergruimtes voor aansluitkabels en voeding maken van deze sleeves dà© accessoire bij uitstek voor elke externe harde schijf.

Blu-ray
Voor het branden van digitale high definition content biedt een normale DVD soms niet genoeg ruimte. Met HD dat steeds meer gemeengoed wordt, hebben gebruikers de behoefte aan een schijf met een grotere capaciteit. Welkom Blu-ray. Blu-ray media kan tot wel 50GB (op een double layer disc) aan data opslaan. Dit biedt voldoende ruimte om meerdere films in HD-kwaliteit of grotere data-archieven op te slaan. Met Freecom‘˜s Blu-ray Rewriter heeft u de laatste technologie in huis. Deze Blu-ray brander is tevens een standaard DVD-brander en werkt dus gewoon met standaard DVD‘˜s of CD‘˜s.

Hard Drive XS 3.0
Freecom was de eerste met de aankondiging van een USB 3.0 harde schijf. Met topsnelheden tot maar liefst 5000Mbit/s biedt USB 3.0 de snelste datadoorvoersnelheid voor een externe harde schijf. Ideaal voor ´data-hongerige‘˜ applicaties zoals real time high-definition audio/video-editing, grote grafische bestanden en media-streaming. De Hard Drive XS 3.0 is nu verkrijgbaar in een vibratieverminderende zwart rubberen designbehuizing. Klein, maar o zo snel de Hard Drive XS 3.0

Meer...
Op CeBIT laat Freecom tevens de Hard Drive Classic II, de nieuwe DataBar, Mobile DVDRW II, Hard Drive Dock Quattro en meer zien. Bezoek ons in hal 14/15, stand F39, Planet Reseller.

EINDE PERSBERICHT

Noot voor de redactie:
Voor vragen, aanvullende informatie, beeldmateriaal, review kits of een toegangskaartje voor CeBIT 2010, neem dan contact op met;

Perscontact:
Cas de Heus
Laan van Zuid Hoorn 14
2289 DE Rijswijk
T: 070-336 76 00 070-336 76 00 (algemeen)
T: 070-336 76 02 070-336 76 02 (direct)
T: 06-22 44 06 03 (gsm)
F: 070-336 76 11
E. [email protected]
W: www.freecom.nl

Over Freecom:
Freecom staat sinds 1989 voor innovatieve- en professionele digitale oplossingen. Elk product is ontworpen, ontwikkeld en gecertificeerd onder de hoogste kwaliteitsstandaarden in Duitsland om u optimale tevredenheid te garanderen. Ons technische ontwikkelingsproces, het gebruik van componenten van hoge kwaliteit en Duitse kwaliteitsinspectie-standaarden verzekeren u dat u een produkt aanschaft van superieure kwaliteit en betrouwbaarheid. Om aan uw hoge verwachtingen te kunnen voldoen, worden alle Freecom producten geleverd met een (verlengbare) garantie en onbeperkt gratis helpdesk-ondersteuning.