Rijswijk, 25 september 2009 Freecom, onderdeel van Mitsubishi Kagaku Media en bekroond fabrikant van externe harde schijven en mobiele data-opslagoplossingen, kondigt vandaag de ´Hard Drive XS 3.0´ aan de eerste externe harde schijf ter wereld met ´SuperSpeed USB´ technologie. USB 3.0 levert realistische datadoorvoersnelheden tot wel 130MB/s wat significant sneller is dan de huidige USB 2.0 standaard. Door USB 3.0 kunnen gebruikers in luttele seconden een backup maken en deze veilig opslaan. Zowel voor de thuis- als professionele gebruiker die grote hoeveelheden data snel wil overzetten en zelfs wil meenemen, is de Hard Drive XS 3.0 een uitkomst; de Hard Drive XS 3.0 is tevens de kleinste 3.5 desktop harde schijf op de markt. In een handomdraai is de opslagcapaciteit van een computer of notebook uitgebreid. Naast gebruikersvriendelijk, supersnel en compact is deze schijf ook nog eens extra veilig door AES hardware encryptie.

Verwacht wordt dat meer dan 70 procent van alle data-opslagoplossingen uitgerust zullen zijn met de nieuwe USB 3.0 in 2012. Freecom leidt de weg met de eerste USB 3.0 READY harde schijf. Met capaciteiten tot wel 2TB passen er met gemak 400,000 MP3´s, meer dan 1.3 miljoen digitale foto´s, 400 volledige DVD´s of 2,000 films in .AVI of DivX formaat op deze compacte harde schijf. Sluit de harde schijf simpelweg aan op een willekeurige USB-poort van elke computer en in handomdraai is er ruimte genoeg om belangrijke gegevens te backuppen, kantoorinformatie te delen, digitale foto´s, muziek en films veilig op à©à©n centrale plek op te slaan.

à¢â‚¬à…“De gigantische snelheid van USB 3.0 maakt het delen van informatie makkelijker dan ooit tevoren en met de opkomst van interactieve web applicaties en nieuwe media, die maar niet lijken te stoppen met groeien, is deze innovatieve USB 3.0 harde schijf precies op tijd, zegt Axel Lucassen, Managing Director van Freecom. à¢â‚¬à…“Van gedownloade TV-programma´s tot digitale foto´s, muziek of andere bestanden, ze zijn niet weg te denken uit ons kantoor- en privà©-leven. De Hard Drive XS 3.0 is de eerste harde schijf ter wereld die het voor gebruikers mogelijk maakt om zelfs de zwaarste bestanden met de hoogste snelheid te verwerken. En dat in combinatie met de laatste technologie, design, gebruikersgemak en beveiliging, want de nieuwe Hard Drive XS 3.0 heeft 256-bit AES hardware encryptie om waardevolle gegevens dagelijks optimaal te beschermen. Freecom is USB 3.0 READY.

De Freecom Hard Drive XS 3.0 werkt ook met alle USB 2.0/1.1 computers en notebooks en alle nog te verschijnen USB 3.0 apparaten. Freecom lanceert tevens de benodigde USB 3.0 controller zodat computer/notebook-gebruikers direct van deze topsnelheden gebruik kunnen maken. USB 3.0 behaalt theoretisch snelheden tot wel 500MB/s.

De compacte Hard Drive XS 3.0 is uitgevoerd in een zwart rubberen behuizing, voor minder trillingen en een beter grip, is in samenwerking met de Belgische topontwerper Sylvain Willenz ontworpen. Hiermee wordt praktische functionaliteit optimaal gecombineerd met design. De nieuwe Hard Drive XS 3.0 heeft geen ventilator en garandeert fluisterstil werken, weegt net over de 800 gram en maakt het delen en backuppen van data eenvoudiger dan ooit tevoren.

Prijzen en beschikbaarheid
De nieuwe Hard Drive XS 3.0 is vanaf medio november beschikbaar in de capaciteiten: 1TB, 1.5TB en 2TB. Verkoopadviesprijzen vanaf EUR 119,00 voor 1TB.
Prijzen voor de USB 3.0 Controller Cards: Express Controller Card voor notebooks: EUR 29,95 & Add in Cotroller Card voor PC´s: EUR 25,95

Over Freecom:
Freecom staat sinds 1989 voor innovatieve- en professionele digitale oplossingen. Elk product is ontworpen, ontwikkeld en gecertificeerd onder de hoogste kwaliteitsstandaarden in Duitsland om u optimale tevredenheid te garanderen. Ons technische ontwikkelingsproces, het gebruik van componenten van hoge kwaliteit en Duitse kwaliteitsinspectie-standaarden verzekeren u dat u een produkt aanschaft van superieure kwaliteit en betrouwbaarheid. Om aan uw hoge verwachtingen te kunnen voldoen, worden alle Freecom producten geleverd met een (verlengbare) garantie en onbeperkt gratis helpdesk-ondersteuning.

Noot voor de redactie
Beeldmateriaal van Freecom kunt u downloaden via pers/beeldmateriaal of aanvragen via e-mail. Wilt u specifiek beeldmateriaal (.eps of anders) ontvangen of de nieuwe Hard Drive XS 3.0 in november testen, stuur dan gerust een e-mail of bel naar:

Perscontact:
Cas de Heus
Laan van Zuid Hoorn 14
2289 DE Rijswijk
T: 070-336 76 00 (algemeen)
T: 070-336 76 02 (direct)
T: 06-22 44 06 03 (gsm)
F: 070-336 76 11
E. [email protected]
W: www.freecom.nl

Website: http://www.freecom.nl

Bekijk ook deze populaire persberichten

Trending

Popular