Rijswijk, 20 augustus 2009 Freecom, fabrikant van mobiele harde schijven en multimedia opslagoplossingen, lanceert vandaag de ´USB Memory´; een ultra-compacte, mobiele opslagoplossing met een capaciteit tot wel 160GB, gewicht van slechts 80 gram en afmetingen die kleiner zijn dan een bankpasje.

De nieuwe USB Memory overtuigt niet alleen door zijn ultra-compacte design van slechts 8,2 x 5,8 centimeter, maar met name door het gebruikersgemak en veiligheid bij mobiel gebruik. Met gemak en op de allerhoogste snelheid slaat dit opslagwondertje tot wel 160GB staat gelijk aan 32.000 MP3´s, 110.000 digitale foto´s, 160 DivX-films of 36 volledige DVD´s op via de USB 2.0-poort. En de gegevens-overdracht verloopt tot wel 30% sneller dankzij Turbo USB.

De USB Memory krijgt zijn ´power´ via de USB 2.0-kabel en is daarmee 100% ´buspowered´. Verder heeft de USB Memory gà©à©n ventilator onder zijn lichtgrijze rubberen behuizing en is daardoor volledig geruisloos. De rubberen behuizing zorgt tevens voor minder trillingen en betere grip. Daarnaast bewaakt hij zijn waardevolle gegevens als geen ander. Met AES wachtwoord-encryptie (256-bit/Advanced Encryption Standard) kan enkel de eigenaar toegang krijgen tot de gegevens. Zelfs in het geval van diefstal of verlies, is toegang zonder wachtwoord uitgesloten.

à¢â‚¬à…“Freecom´s USB Memory is de jongste ontwikkeling in Freecom´s continue streven om opslag nog meer toegankelijk, nog mobieler en gebruikersvriendelijker te maken. Voor iedereen, zegt Axel Lucassen, mede-oprichter en CEO product line management van Freecom. à¢â‚¬à…“Meer dan 20 jaar heeft Freecom producten ontworpen die aansluiten op storage-behoeften. En daar gaan we mee door, aan de voorkant van de markt!, voegt Lucassen toe.

De nieuwe USB Memory is het kleinste opslagwondertje in zijn soort, is een ´no-nonsense´ opslagoplossing voor mobiel gebruik en heeft alles is huis om eenvoudige en betrouwbare uitbreiding van opslagbehoeften te garanderen. Het is de perfecte opslaguitbreiding voor de steeds populairdere netbooks, maar doet zijn werk natuurlijk ook dagelijks feilloos met een PC/Mac, notebook of zelfs (auto)HiFi of ander multimedia-apparaat met een USB-poort.

Prijzen en beschikbaarheid
De USB Memory is vanaf vandaag beschikbaar voor een verkoopadviesprijs van 109 EUR (120GB) en 129 EUR (160GB).

Website: http://www.freecom.nl

Bekijk ook deze populaire persberichten

Trending

Popular