Frisomat, internationale speler in de industriebouw, neemt een gloednieuwe sandwichlijn in gebruik. De productielijn, de grootste van België in zijn soort, is 114m lang en werd speciaal op maat van Frisomat ontworpen. Na een jaar van ontwikkeling, opstelling en tests nemen we de lijn begin mei in gebruik. 4 operatoren, die hiervoor speciaal opgeleid zijn, zullen de productielijn bedienen.

Grootste productielijn in zijn soort in ons land
De sandwichlijn zal continu isolatiepanelen produceren. De machine werd ondergebracht in een productieruimte van 3.000m², die hiervoor speciaal gebouwd werd. Er is extra veel aandacht geschonken aan het respecteren van een constante temperatuur. De lijn is speciaal op maat gemaakt naar de eisen van Frisomat. Waar flexibiliteit, korte omsteltijden en kwaliteit erg belangrijk zijn.

Op deze lijn kunnen maar liefst 8 verschillende dak- en wandpanelen geproduceerd worden.
De productielijn kan panelen produceren tot 30cm dikte, ideaal voor bijvoorbeeld koelcellen. Per minuut kan de lijn tot 8m sandwichpaneel produceren.

Productie geoptimaliseerd voor recyclage
Een sandwichpaneel bestaat uit twee staalplaten waartussen een isolatiekern wordt geplaatst. Hoewel de lijn in staat is met allerlei soorten isolatiemateriaal te werken, heeft Frisomat ervoor gekozen om met EPS en rotswol te werken. EPS (Geëxpandeerd polystyreen) is een uitstekende isolator. Rotswol heeft dan weer het unieke voordeel dat het 100% brandbestendig is.

EPS-sandwichpanelen hebben in vergelijking met de klassieke panelen die voorzien zijn van PUR (Polyurethaan) en PIR (Polyisocyanuraat), het unieke voordeel dat zij helemaal recycleerbaar zijn: de staalplaat à©n de isolatiekern.

Sandwichpanelen als milieubewuste keuze
Een goedgeïsoleerd gebouw kan makkelijk een constante temperatuur aanhouden of het nu warm of koud moet zijn. Dit heeft een positieve impact op de energiefactuur. Het gebruik van sandwichpanelen kan deze isolatie garanderen, bovendien worden koudebruggen uitgesloten. Ecologie is belangrijk vandaag. De nieuwe sandwichpanelen van Frisomat zijn er voor de milieubewuste ondernemer.

De nieuwe productielijn staat symbool voor de flexibiliteit, de kwaliteit en het milieubewustzijn van Frisomat.

Over Frisomat

Frisomat is een Belgisch bedrijf gespecialiseerd in de ontwikkeling, productie en opbouw van industriële gebouwen volgens 9 bouwconcepten.

Elk bouwconcept bestaat uit geprefabriceerde stalen componenten die in elkaar passen als à©à©n grote Meccanokit. Deze koudgewalste onderdelen worden vervaardigd uit rollen gegalvaniseerd hoge sterkte staal. Koud geprofileerd staal combineert een uitzonderlijke sterkte met een optimaal materiaalgebruik.

Na de start in 1978 met de bekende ronde hallen, heeft het bedrijf zich toegelegd op de doorontwikkeling van koudgewalst staal als basisstructuur in de industriebouw. Dankzij het relatief lage gewicht exporteert de onderneming zijn producten wereldwijd. Export genereert ongeveer 80% van het zakencijfer.

Intussen beschikt Frisomat over 16 eigen filialen verspreid over Europa en Afrika en 2 productiesites (België en Roemenië). Het bedrijf beschikt over een interne ontwerp- en ontwikkelingsafdeling en stelt wereldwijd een 400-tal personen te werk.