RIJSWIJK januari 2009 Minorplanet Systems PLC is Europees marktleider in voertuigmanagement Systemen, VMIGreenlightTM, voor lichte bedrijfswagens (officiële term in de Europese Unie: light commercial vehicles of LCV). Zij heeft hiervoor onlangs de Frost and Sullivan Award ontvangen. Het internationale onderzoek- en consultantbedrijf Frost and Sullivan laat naast marktaandeel ook elementen als investeren in onderzoek, strategische implicaties, en dergelijke meetellen in het toekennen van de prestigieuze Award.

Alhoewel de Award aan het Engelse moederbedrijf is uitgereikt, voelt het alsof Robert Weij, general manager Benelux, hem zelf in handen heeft. Klanten als Fugro in Nederland en Transport T.V.T. Vervoer in België maken al gebruik van VMITM. Voor maandlasten die bij wijze van spreken vergelijkbaar zijn met de aanschaf van een GSM weten zij hun wagenpark rendabel te maken. à¢â‚¬à…“De LCV branche groeit tot 2012 naar verwachting door met meer dan 32 procent. Ons open voertuigmanagement systeem, dat wij met eigen onderzoekers en ontwikkelaars op maat kunnen leveren, zet ons stevig in de markt neer. vertelt Robert trots.

De huidige economische crisis noodzaakt onder andere de LCV branche tot efficiënt wagenparkbeheer, van kilometeradministratie tot rapportages. Dit vertaalt zich in vraag naar voertuigmanagement systemen. De Award, de groeimarkt en VMIGreenlightTM is een goede combinatie, maar geen eindstation voor Minorplanet Systems. De systemen worden continue doorontwikkeld. Enerzijds op de core business, te weten track and Trace en heldere managementrapportages en anderzijds op aanpalende aandachtsgebieden zoals integratie met back-office systemen en boardcomputers. Ontwikkelgebieden die buiten de core business vallen worden op basis van partnerships ingevuld. Voorbeelden hiervan zijn een samenwerking met Gemini Data Loggers (UK) Ltd op het gebied van temperatuurregistratie in de cold-chain keten en in Duitsland met de firma Kormack GmbH op het gebied van het dagelijks uitlezen van de digitale tachograaf en tijdregistratie.

*** einde persbericht ***

Noot voor de redactie (niet voor publicatie): Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Rob Weij, general manager Benelux, telefoonnummer +31 645 648 610 of e-mail [email protected].

Bekijk ook deze populaire persberichten

Trending

Popular