Sneek, 27 augustus 2009 -- Het Fryslà¢n House (www.fryslanhouse.nl) is een moderne vergader- en kantooraccommodatie voor Friese bedrijven op locatie. Tal van Friese bedrijven maken frequent gebruik van de voordelen van het Fryslà¢n House. In 2004 is de eerste vestiging van het Fryslà¢n House geopend in Amsterdam. Europese ambities kregen gestalte met het Fryslà¢n House Riga. De samenwerking met Letland en de overige Baltische Staten is intensief en levert interessante kennisdeling op. De verwachting is dat er op korte termijn gezamenlijk interessante projecten worden uitgevoerd. Hiermee is het
Fryslà¢n House Riga een uniek initiatief in Nederland. Een initiatief dat inmiddels landelijke bekendheid geniet zo bleek dinsdag 25 augustus jl. nog eens in het tv-programma ´That´s the Question´ van de EO.

Fryslà¢n House landelijk bekend

à¢â‚¬à…“Vol overtuiging antwoordde de kandidaat Riga! in That´s the Question, geeft Ate van der Meer aan, namens Snakeware mede-initiatiefnemer van de succesvolle Fryslà¢n House formule. à¢â‚¬à…“Ik dacht dat de vraag ´In welke hoofdstad naast Amsterdam heeft Friesland nog meer een soort ambassade ingericht in de vorm van een Friesland House?´ nog vrij lastig zou zijn. Echter, het tegendeel bleek waar te zijn waaruit blijkt dat wij hier in Friesland interessante internationale initiatieven ontwikkelen die landelijk volop bekendheid genieten. En daar zijn alle deelnemers van het Fryslà¢n House trots op! In 2004 is de eerste vestiging van het Fryslà¢n House geopend in Amsterdam. Europese ambities kregen in 2006 een passende invulling met de opening van het Fryslà¢n House Riga. Het levert de 14 deelnemende bedrijven een schat aan kennis en internationale contacten op. à¢â‚¬à…“Nu de economie weer voorzichtig aantrekt is het een logisch gevolg dat wij binnenkort gezamenlijke projecten kunnen gaan starten, aldus Van der Meer.

Amerika lonkt!

à¢â‚¬à…“Gezien het succes van het Fryslà¢n House zijn wij ook verder gaan kijken dan Europa, vervolgt Van der Meer. à¢â‚¬à…“Op 12 september a.s. opent het Fryslà¢n House haar eerste officiële vestiging in Amerika. Het Fryslà¢n House New York komt in Mid-town Manhattan en wordt permanent bezet door een locale partner. Ook hier geldt dat wij ons als Friese topbedrijven presenteren en proactief inspelen op het verbeterende economische klimaat in Amerika. De huidige kentering biedt nu al mooie kansen! De opening van het Fryslà¢n House New York valt samen met de festiviteiten rondom Hudson 400. Met dit event vieren Nederland en Amerika 400 jaar handelsbetrekkingen. Op 12 september zal de Provincie Fryslà¢n een Frisian Day organiseren. The Frisian Day zal gehouden worden op Governors Island. De dag begint met de officiële opening van het Fryslà¢n House New York door de Friese gedeputeerde Sjoerd Galema, tevens loco-commissaris der koningin. Tal van prominente Nederlanders zullen, onder leiding van Amerika deskundige Charles Groenhuijsen, de opening bijwonen. Het Fryslà¢n House New York kan 20 deelnemers faciliteren.

Over het Fryslà¢n House

Het Fryslà¢n House is een vergader- en kantooraccommodatie voor Friese bedrijven op locatie. Het Fryslà¢n House is de plek om te werken en te vergaderen met bijvoorbeeld potentiële klanten, zonder dat zij de ´lange´ afstand naar Friesland moeten overbruggen. De accommodatie biedt werkplekken en een volledig ingerichte vergaderzaal. Naast alle partners kunnen alle Friese bedrijven gebruik maken van de faciliteiten van het Fryslà¢n House. Het Fryslà¢n House New York kan maximaal 20 deelnemers faciliteren. Bij interesse kunt u contact opnemen met Business Development Friesland, 058-8458045.

Noot voor redactie, niet voor publicatie

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Ate van der Meer, namens Snakeware mede-initiatiefnemer van de succesvolle Fryslà¢n House formule, telefoon: 0515 431895, e-mail: [email protected]

Website: http://www.fryslanhouse.nl