Deze zomer is Sofon gestart met de implementatie van Sofon Guided Selling bij GEA Refrigeration Division. GEA Refrigeration Division voert Sofon Guided Selling wereldwijd in voor haar fabrieken en contracting bedrijven als uniform platform voor productselectie, offertegeneratie en projectcalculatie. Uiteindelijk zullen er zo’n 200 eindgebruikers met Sofon werken. Sofon wordt geïntegreerd met Microsoft Dynamics AX, dat door Sofon Partner Qurius geleverd is.

Betere resultaten met Sofon Guided Selling
GEA Refrigeration Division maakte kennis met Sofon na de overname van het bedrijf Goedhart. Goedhart werkte al geruime tijd met Sofon en was uitermate tevreden over deze standaard software. Voor de GEA Refrigeration Division was dit reden om te onderzoeken of er met Sofon betere resultaten geboekt konden worden, dan met de configurator die al bij GEA in gebruik was. Hans Wetser, CIO: “Een uitvoerige studie toonde aan dat Sofon zowel voor de manufacturing bedrijven als voor de contracting bedrijven de beste oplossing is. Sofon bleek in staat in de wensen van de GEA Refrigeration Division te voorzien binnen de standaard software”.
 
Over GEA Refrigeration Division
Bedrijven in de Refrigeration Division leveren industriële koeltechnische producten en oplossingen aan klanten in Europa, Azië en Amerika. De divisie behoort wereldwijd tot de top drie van koeltechniekleveranciers. De fabrieken zijn gevestigd in Nederland (Grasso en Goedhart), Duitsland (Grasso, Küba en AWP), Frankrijk (Geneglace), Tsjechië (Goedhart), USA (FES) en Canada (Aerofreeze). De contracting bedrijven treft men aan in 18 landen en opereren onder de namen Grasso, Grenco, Matal of Technofrigo. In totaal bestaat de GEA Refrigeration Division uit 40 bedrijven. In nagenoeg al deze bedrijven zal Sofon ingezet gaan worden.

Over Sofon
Sofon is leverancier van verkoopondersteunende software onder de naam Sofon Guided Selling. Met Sofon worden offertes, contracten, orders en andere verkoopdocumenten eenvoudig, snel en foutvrij samengesteld. Sofon Guided Selling ondersteunt onder meer calculatie, configuratie, visualisatie en documentgeneratie in iedere wenselijke taal. Zo gaan verkoopkosten omlaag, nemen levertijden af, nemen scoringskansen toe en verbetert de samenwerking tussen klanten, dealers, verkoop, engineering en productie. Sofon-gebruikers zijn middelgrote en grote, internationaal georiënteerde bedrijven die klantspecifieke producten of diensten leveren, zoals Philips Medical Systems, Nashuatec, Elekta Oncology Systems, Douwe Egberts Coffee Systems, Schmidt Gruppe, Delta Lloyd, ArboNed en OHRA. Sofon heeft vestigingen in Nederland, Groot-Brittannië en de USA.

Zie ook: www.sofon.com  en www.grasso-global.com.

Noot voor de redactie:
Voor meer informatie over de inhoud van dit persbericht kunt u contact opnemen met Sofon, mevrouw J. Steinmeier, 040-2677199 of [email protected].