Bilthoven 22 mei 2009 Sinds begin deze week zijn er op mijnmedicijn 1500 ervaringen met medicijnen te vinden. Deze ervaringen worden verzameld om medicijngebruikers inzicht te kunnen geven in de praktische effecten van het gebruik van een middel. Door de sterke groei van mijnmedicijn worden aan het eind van het jaar 75 duizend bezoekers per maand verwacht.

´Er is niemand die beter weet wat een medicijn met je doet dan de gebruiker zelf´ zegt apotheker Wendela Wessels, bedenkster van www.mijnmedicijn.nl.
Met www.mijnmedicijn.nl is het mogelijk om ervaringen met medicijnen van patiënten in te zien en achter te laten. De ervaringen zijn per medicijn of gegroepeerd per categorie te bekijken. Hierdoor is het mogelijk om medicijnen in dezelfde categorie snel en overzichtelijk te vergelijken.
Www.mijnmedicijn.nl geeft een beeld van onder andere de algehele tevredenheid, de effectiviteit en de bijwerkingen van een bepaald middel in een groep medicijnen. Daarnaast vertellen veel patiënten in het kort hun persoonlijke verhaal en geven ze nuttige tips. Zo kunnen patiënten elkaar steunen in het gebruik van medicijnen en in een eventuele zoektocht naar een (alternatief) medicijn.

Mijnmedicijn is nu beschikbaar in Nederland, Duitsland, Zwitserland en Oostenrijk. In de landen buiten Nederland is de website actief onder de naam Meamedica.

Voor meer informatie of voor interviews:
Mw Wendela Wessels, apotheker
+31 6 52 351 282
[email protected]
[email protected]

Bekijk ook deze populaire persberichten

Trending

Popular