(Persbericht) Een auto particulier verkopen is niet altijd zonder gevaren. Afgelopen zondag ging het nog mis toen een man in België zijn Ferrari te koop had aangeboden op internet. Tijdens de proefrit werd de auto gestolen.

Tijdens het wisselen van bestuurder tijdens de testrit ging de crimineel er met de exclusieve sportwagen vandoor. Vervolgens kreeg de politie in Zeeland zondagochtend om 10.30 uur de melding binnen dat er uitgekeken moest worden naar de betreffende Ferrari. Even later kwam er een melding binnen dat de Ferrari was gezien in Sas van Gent.

Toen de potentiële autokoper de politie in het oog kreeg, ging die er met de auto op hoge snelheid vandoor richting Borselle. De Westerscheldetunnelweg bleek de beste plek om de weg af te zetten en de crimineel aan te houden.

Particulier auto verkopen
Steeds vaker komen er verhalen naar buiten waarbij het particulier verkopen van de auto mis is gegaan doordat criminelen misbruik maakten van het vertrouwen en de onwetendheid van de autoeigenaren.

Auto verkopen
Er is inmiddels een veilig alternatief voor het particulier verkopen van de auto. Op de auto verkopen site ikwilvanmijnautof.nl kan men de auto anoniem en vrijblijvend aanbieden en verkopen aan officiële autobedrijven. De autogegevens worden aan een streng geselecteerde groep autobedrijven gepresenteerd in een afgeschermde veiling. De contactgegevens blijven geheim en worden alleen vertrekt aan de uiteindelijke koper. Dit is een veilige en betrouwbare manier om de auto te verkopen.

Autoveiling
Na 24 uur ontvangt men per e-mail het bod en kan men de auto verkopen door op de 'auto verkopen' knop te klikken in de mail. Aan het woord oprichter Vincent Stevens: "We merken dat steeds meer consumenten de weg weten te vinden naar onze website en dat we inmiddels een geaccepteerd alternatief zijn om de auto te verkopen. Afgelopen jaar hebben we 200.000 autoveiling verzoeken verwerkt. Om nog meer zekerheid te kunnen verschaffen werken we ook samen met de Stichting Webshop Keurmerk. Volgens ons is dit echt de veiligste manier om je auto te verkopen."

Lees meer auto verkopen tips op AutoVerkopenTips.nl.