(Persbericht) De auto verkopen gaan goed in 2011. Ook de maand november liet een leuke stijging zien. Ruim 41 duizend nieuwe auto's wisten de auto dealers te verkopen, dat is bijna 12 procent meer dan de kleine 37 duizend nieuwe auto verkopen van dezelfde periode een jaar eerder.

Ook de gebruikte auto verkopen, en dan met name de online gebruikte auto verkopen, lieten volgens de auto verkopen website ikwilvanmijnautoaf.nl goede resultaten zien.

Nieuwe auto verkopen
Tot en met november 2011 zagen de cijfers er ook goed uit. Dit jaar bijna 539 duizend, ten opzichte van ruim 471 duizend auto verkopen een jaar eerder. Dat is ruim 14% meer!

Top 5 auto verkopen per merk in november
De top 5 qua nieuwe auto verkopen per merk laat een toppositie zien voor Renault, gevolgd door VW en Opel. De top 5 wordt afgesloten door Peugeot en Ford. De Franse merken hebben het goed gedaan! Met name door de succesvolle akties van Renault met de Twingo.

Top 5
1. Renault 4.539 auto verkopen (11 procent)
2. Volkswagen 4.042 auto verkopen (bijna 10 procent)
3. Opel 4.012 auto verkopen (ruim 9,5 procent)
4. Peugeot 3.158 auto verkopen (ruim 7,5 procent)
5. Ford 2.820 auto verkopen (bijna 7 procent)

Top 5 auto verkopen per model in november
Als we kijken naar de top 5 qua modellen dan zien we wederom dat Renault het erg goed gedaan heeft. het najaarsoffensief heeft goed gewerkt. Bijzonder is ook dat Toyota wel in de modellen top 5 staat, maar niet in de merken top 5 qua auto verkopen. De Toyota Aygo doet het dus goed, maar de rest van het Toyota programma blijft dus achter.

Top 5
1. Renault Twingo 2.582 auto verkopen (ruim 6 procent)
2. Volkswagen Polo 1.913 auto verkopen (ruim 4,5 procent)
3. Toyota Aygo 1.621 auto verkopen (bijna 4 procent)
4. Opel Corsa 1.378 auto verkopen (3,3 procent)
5. Peugeot 107 1.367 auto verkopen (3,3 procent)

Gebruikte auto verkopenNet zoals in de muziekindustrie de verkopen grotendeels gaan via internetsites zoals iTunes en torrensites, speelt een groot gedeelte van de gebruikte auto handel zich online af. Steeds meer consumenten verkopen hun gebruikte auto zelf via een auto verkopen site zoals ikwilvanmijnautoaf.nl.

Consumenten bieden de auto aan en autobedrijven doen vrijblijvend een gegarandeerd bod op de auto. Ideaal voor consumenten die snel geld nodig hebben, een auto zonder inruil willen kopen of bijvoorbeeld een auto van de zaak krijgen.

In de maand november werden er 30% meer gebruikte auto's ter taxatie aangeboden via de auto inkoop site ten opzichte van dezelfde periode in 2010. Het aantal daadwerkelijk ingekochte voertuigen liet een stijging zien die zelfs nog wat hoger lag. Deze groei was 35%.

Meer tips en cijfers over gebruikte auto verkopen zijn te lezen op AutoVerkopenTips.nl