(Persbericht) Een gebruikte hybride auto staat minder lang te koop dan een gebruikte benzine, diesel of LPG auto. Dit blijkt uit een onderzoek naar de stadagen van gebruikte auto's.

In de jaren 2008, 2009 en 2010 steeg de verhoop van gebruikte hybrides met meer dan 250%. Gebruikte auto's met een hybride aandrijving stonden in November 2010 gemiddeld twee maanden te koop terwijl een auto met een benzine motor 77 dagen nodig had om verkocht te worden.

Diesel en LPG auto's staan langer te koop
Diesel auto‘˜s hebben 80 en LPG auto‘˜s hebben 85 dagen nodig om een nieuw baasje te vinden. Als je naar de ontwikkelingen kijkt dan neemt het aantal stadagen voor benzine en hybride auto's af en voor diesel en LPG auto's juist toe.

Hoe hebben zich de verschillende brandstoffen ontwikkeld de afgelopen 2 jaar? Je ziet het in onderstaande tabel die is samengesteld uit cijfers van VWE peil datum november 2010 t.o.v. november 2008:

Brandstof 2008 2010
Hybride 0,14% 0,44%
Diesel 18,7% 16,9%
Benzine 78,2% 79,9%
LPG 2,8% 2,3%

Toename inkoop gebruikte hybride auto's
Dat de hybride auto's steeds populairder worden merkt ook de heer Stevens van de gebruikte auto inkoop site ikwilvanmijnautoaf.nl: "We merken dat ook hybride auto's steeds populairder worden. Het aanbod aangeboden en verkochte hybride auto's neemt inmiddels flink toe. Naast de bekende hybride auto's zoals de Toyota Prius en Honda Civic Hybrid zien we ook van oorsprong Amerikaanse hybride auto's zoals de Ford Escape Hybrid steeds vaker voorbij komen."

Gebruikte hybride auto specialisten
Ook aan de autoinkoop kant is een verschuiving zichtbaar, nogmaals de heer Stevens: "Onder de afnemers zien we dat er veel autobedrijven zijn die zich nu deze kant op aan het specialiseren zijn en dringend behoefte hebben aan goede gebruikte hybride auto's om in de showroom te verkopen. De verkoopprijzen voor de consument liggen dan ook erg gunstig nu. Dit heeft er zelfs toe geleid dat we een speciale website in het leven hebben geroepen voor de inkoop van gebruikte hybride auto's; te weten HybrideAutoVerkopen.nl."

Hybride auto verkopen of laten taxeren? Lees er alles over op AutoVerkopenTips.nl.