Geef een euro! Het lijkt op een poging om snel rijk te worden, maar dat is het totaal niet. Alexander Knoth, oprichter en eigenaar van het internetbedrijf Knoth, startte de website ‘GeefeenEuro.nl’ om een goede reden.

Nederland, een land met een groeiende economie. Toch zijn er nog altijd (te) veel gezinnen die in armoede leven, zo zegt Alexander Knoth. Dat is dan ook meteen een aanknopingspunt voor een goed doel. Met de website wordt er geprobeerd zo snel mogelijk 1 miljoen euro op te halen om mensen die het minder breed hebben te helpen. “Het project wat ik wil opzetten met deze 1 miljoen is een project voor gezinnen met een inkomen waar men gewoonweg geen leuke dingen van kan doen”, aldus Alexander. Vakanties, pretparken en leuke uitjes met het gezin zijn er dus niet bij. Dat is de opzet, om meer ontspanning en minder financiële stress voor gezinnen met een uitkering te creëren. Het is immers niet leuk meer om jaren lang de centen bij elkaar te schrapen om vervolgens een keer iets leuks te kunnen doen. “Dit project moet ervoor zorgen dat deze mensen ook eens kunnen genieten van een kleine vakantie in eigen land tegen zeer lage kosten”, zo legt hij uit. Het project krijgt de naam ‘Parvus Vir’ wat ‘Kleine man’ betekend.

Het werkt simpel. Er wordt een donatie van 1,30 gedaan via een 0909-nummer. Daarvan gaat precies 1 euro incl. BTW naar het project. Alexander hoopt hiermee vele gezinnen te kunnen helpen en het leven wat aangenamer te maken. Wilt u ook een donatie doen en gezinnen die het niet breed hebben helpen? Ga dan naar http://www.geefeeneuro.nl voor meer informatie!