In de raadsvergadering van 29 maart hebben FNP en CDA geprobeerd om een wig te drijven tussen PVDA, VVD en GemeenteBelangen Heerenveen, die op dit moment de laatste hand aan een coalitieakkoord leggen. Dat deden ze maandagavond met de suggestie dat er in de raad doorslaggevende besluiten over Het Poortje en Thialf genomen zouden worden.

De FNP had een initiatief voorstel ingediend waarmee ze wilden bereiken dat de raad Het Poortje, al dan niet op die plek, ging tegenhouden.
Het FNP initiatief rammelde echter zowel politiek als juridisch en was ongeschikt om het gestelde doel te bereiken. Het leek daarmee uitsluitend bedoeld om de beginnende samenwerking tussen de drie nieuwe coalitiepartijen te testen. Het voorstel kreeg van geen enkele partij steun en ging daarmee als een nachtkaars uit.
Bij het punt Thialf lag er ook geen belangrijk besluit voor. Het enige dat van de raad gevraagd werd was of de voorbereidingen van de inspraak en het verzamelen van cijfers moest doorgaan. De actie van het CDA viel alleen al door de mand doordat de pijlen geheel op GemeenteBelangen gericht waren. En ze trof geen doel want de verwijten over kiezersbedrog missen elke grond. Het was eigenlijk een nogal potsierlijke sollicitatie aan PvdA en VVD om de plaats van GemeenteBelangen in te nemen.

Samengevat: het ging het maandagavond in de raad niet over Het Poortje of Thialf maar over politieke frustraties. Een verlies bij de verkiezingen en ook nog eens uit het college gezet worden is voor het CDA kennelijk teveel. Door het misplaatste gebruik van grote woorden als kiezersbedrog beschadigt het CDA het aanzien van de politiek en wekt daarmee twijfel of deze partij zelf wel geschikt zou zijn voor het dragen van bestuurlijke verantwoordelijkheid.

GemeenteBelangen Heerenveen