(Persbericht) De Nederlandse acteur Armin Scheuten uit het Gelderse Aalten, zal de hoofdrol in de Nederlandse thriller productie 'Omega' spelen. Scheuten, geboren in Duitsland kwam een aantal jaren geleden voor de liefde naar Nederland. Toen stond hij nog bekend als befaamde theateracteur en radiopresentator en schreef muziek voor film en tv. Drie jaar geleden begon hij zijn carrià©re als acteur ook in Nederland. Heeft inmiddels zelfs een eigen programma voor de NCRV mogen presenteren en met Paul de Leeuw en Beau van Erven Dorens samen gewerkt en werd door een vereniging van regisseurs uitgeroepen tot newcoming bner. Onder meer voor zijn engagement op cultureel gebied door jonge acteurs en regisseurs op te leiden en het ondersteunen van sociale projecten.

Na een aantal bijrollen in films en tv kwam er snel meer van. Twee films waarin hij een hoofdrol speelde vielen in de prijzen op festivals en kon hij awards voor zijn werk in de wacht slepen. In 2009 dan eerste gastrollen en hoofdrollen in tv series zoals Expeditie Limburg. Scheuten woont weliswaar in de Achterhoek, maar is hij voor zijn werk bijna dagelijks door heel Nederland onderweg. Dankzij zijn afkomst en taalvaardigheden is hij gevraagd voor rollen van Buitenlandse karakters omdat hij naast Nederlands en Duits ook met een aantal accenten spreekt. Ook heeft hij al als taalcoach in producties als 'in het vuur van de storm' en anderen gewerkt.

Jongstgeleden dan werd hem de hoofdrol van pastoor Mà¼ller in de Nederlandse thriller 'Omega' aangeboden. Omega speelt vooral in Heerlen wat met het kolenmijnen verleden te maken heeft. Pastoor Mà¼ller is dan als karakter ook van Duitse afkomst. Regisseur is de Heerlenaar Patrick Haagmans die ook het verhaal schreef. Duitse radio en tv zenders hebben al met interesse gereageerd en Scheuten geïnterviewd die vol trots spreekt over zijn werk in Nederland en zijn al in 2006 verkregen Nederlandschap. Op deze wijze zal de film Omega later vast ook over de grens het publiek trekken.

Bob Severen

Contact:

Armin Scheuten
[email protected]

vertegenwoordigd door:
KB Artist Agency
023-5622827
[email protected]

Patrick Haagmans
045-2059229
0641313737
[email protected]