Gemeente Eindhoven lanceert samen met SKYGEN eerste mobiele website

Burgemeester van Gijzel heeft vandaag de eerste mobiele gemeentelijke website in gebruik genomen. Deze website is voor de gemeente Eindhoven ontwikkeld door het innovatieve Eindhovense bedrijf SKYGEN. Vanaf vandaag is een selectie van de website www.eindhoven.nl beschikbaar voor mobiele apparaten als GSM en PDA. Eindhoven is hiermee de eerste Nederlandse gemeente die gebruik maakt van deze technologie.

De mobiele website biedt een selectie uit de gemeentelijke website aan gebaseerd op de top-tien van meest bekeken informatie. Het betreft vooral service-informatie die ook belangrijk is voor mensen onderweg,
zoals: parkeren, koopzondagen, milieustraten, inwoners-, ondernemers- en werkplein en verkeer & vervoer.

SKYGEN, een startend Eindhovens bedrijf, gevestigd op Strijp-S, dat zich specialiseert in mobiele toepassingen heeft de mobiele website ontwikkeld voor de gemeente en deze gratis aangeboden. Het bedrijf kan de site gebruiken als voorbeeld en de gemeente als referentie noemen. Beide partijen hebben op deze manier publicitair voordeel.

Het nieuw gelanceerde bedrijf, dat op zoek was naar een aantal cases, constateerde dat de gemeente Eindhoven nog geen mobiele site had. Omdat de gemeente vooroploopt in techniek en ontwikkeling vonden de jonge ondernemers Bart Eichhorn (21), Jeroen Valkenburg (20) en Bas Linssen (21) het een goed idee voor de gemeente de eerste mobiele site te ontwikkelen. à¢â‚¬à…“We zijn trots dat Eindhoven de eerste gemeente in Nederland zal zijn met een mobiele website, aldus Jeroen Valkenburg.

____________________________________________________

Noot voor de redactie:

Dit persbericht is ook te lezen op de website van de gemeente Eindhoven www.eindhoven.nl

In de bijlagen: fotomateriaal lancering

____________________________________________________

Met vriendelijke groet,

SKYGEN
Glaslaan 2 SWA 5.12
5616LW Eindhoven

040 251 2256
[email protected]
www.skygen.nl

Download fotomateriaal: www.skygen.nl/Fotomateriaal mobile website eindhoven.rar

Website: http://www.skygen.nl

Bekijk ook deze populaire persberichten

Trending

Popular