(Persbericht) Hardenberg, 27 juni 2011 Profextru, producent van duurzame oeverbeschermingssystemen, kondigt aan dat de gemeente Nijkerk opnieuw heeft gekozen voor het duurzame en innovatieve ProLock systeem. De meer dan honderd meter lange damwand op de begraafplaats in Hoevelaken is inmiddels het derde project dat de gemeente Nijkerk uitvoert met dit systeem, dat wordt gemaakt van gerecycled pvc.

Voor de gemeente is de belangrijkste reden om voor het ProLock systeem te kiezen de bewezen duurzaamheid. Doordat ProLock na gebruik weer te recyclen is, wordt er minimaal gebruik gemaakt van fossiele grondstoffen. Het systeem geeft een nette en strakke uitstraling en is eenvoudig aan te brengen. Het totale project in Hoevelaken, dat bestaat uit een honderdvijf meter lange damwand opgebouwd uit twee meter lange pvc-schermen en drieënhalve meter lange vurenhouten palen, werd binnen een recordtijd van een week opgeleverd.

Rolf Schuurman, projectleider bij de gemeente Nijkerk: à¢â‚¬Å“Dit systeem past goed bij ons beleid. Dit jaar moet 75 procent van al onze inkopen duurzaam zijn. In 2015 zijn wij als overheidsinstelling verplicht om alles duurzaam in te kopen. ProLock kan na gebruik weer geheel worden gerecycled waardoor zo min mogelijk grondstoffen worden verspild. Een ander positief aspect van ProLock is de lange levensduur. Omdat wij ons beschikbare budget zo efficiënt mogelijk willen besteden, is een minimale levensduur van 50 jaar zeer gunstig.à¢â‚¬

-----------------
Noot voor de redactie: Voor fotomateriaal in hoge resolutie kunt u contact opnemen met Carola Rijnbeek via [email protected]

Over Profextru
Profextru is een Nederlandse producent van innovatieve, gepatenteerde, oeverbeschermingssystemen van gerecycled pvc. Zij hebben jarenlange ervaring met de verwerking van kunststoffen en zijn de grootste verwerker van gerecycled pvc in Europa. Zo draagt de productie van Profextru‘˜s oeverbeschermingssystemen bij aan de reductie van het groeiende aanbod van recyclebare kunststoffen. Daarnaast wordt ook het restmateriaal hergebruikt, waardoor het milieu niet belast wordt.

Profextru brengt de oeverbeschermingssystemen onder de naam Prolock op de markt. Deze systemen zijn een duurzaam alternatief voor hardhouten damwanden. Het gepatenteerde systeem bestaat uit zeer sterke 100 procent gerecyclede pvc schermen in combinatie met onbehandelde naaldhouten palen. Het scherm keert de grond en de langere palen geven de sterkte en stijfheid aan de totale constructie. Voor meer informatie over Profextru of Prolock bezoek www.profextru.nl of www.prolock.nl.

Voor aanvullende informatie kunt u contact opnemen met:
Marcommit
Carola Rijnbeek
Tel. 035 582 2730
[email protected]