(Persbericht) Met Nobel Managed Print Services en Follow me Printing blijft de gemeente binnen de budgetten

Breukelen, 30 november 2011 Gemeente Twenterand heeft het beheer van het printerpark uitbesteed aan Nobel Document Group. De gemeente maakt gebruik van de Nobel Management Print Services (MPS), die zijn gebaseerd op de Xerox Partner Print Services (XPPS). Nobel Document Group ontzorgt gemeente Twenterand door het printbeheer te automatiseren, inclusief het opsporen en herstellen van fouten, het bijhouden en bestellen van verbruiksartikelen en het bijhouden van het gebruik. Na analyse van het gebruik is het printerpark teruggebracht naar vier multifunctionele kleurenprinters en 13 multifunctionele zwart-witprinters (MFP). Gemeente Twenterand bespaart hiermee op de kosten en gebruikers kunnen efficiënter werken.

Gemeente Twenterand is een heringedeelde gemeente met als grootste kernen Vriezenveen en Den Ham. Dit betekent dat er naast het gemeentehuis in Vriezeveen ook meerdere locaties zijn. Daarom voerde Nobel Document Group bij de gemeente ook ´Follow me printing‘˜ in. Deze service houdt in dat printopdrachten pas worden uitgeprint als de gebruiker zich bij de printer identificeert met een pasje. Dit betekent niet alleen dat er veilig wordt geprint, maar ook dat vanaf de ene locatie printopdrachten kunnen worden gegeven die vanaf een andere locatie kunnen worden opgehaald. ´Follow me printing‘˜ zorgt daarnaast voor een forse kostenbesparing op afdrukken, omdat alleen de noodzakelijke documenten worden geprint.

à¢â‚¬Å“Wij zijn zeer blij met Nobel MPS en Follow me printingà¢â‚¬, aldus Jan Bosch, medewerker informatisering en automatisering bij gemeente Twenterand. à¢â‚¬Å“We hebben geen omkijken meer naar onze printers en de supplies. Een of twee keer per week ontvangen we een pakketje met daarin nieuwe verbruiksartikelen en ook de tellerstanden op de printers worden automatisch bijgehouden en gerapporteerd. Dit zorgt voor meer transparantie van het printgebruik en leidt tot meer bewustwording op het gebied van printen. De uren die wij voorheen inzetten voor printgerelateerde activiteiten kunnen we nu besteden aan onze corebusiness, namelijk de IT. Wij zien deze dienstverlening als de ultieme manier van ontzorgen. Wij werken al ruim zes jaar met Nobel Document Group en dat bevalt goed. Ze hebben veel kennis in huis en zijn daarom in staat om ons op de juiste manier te adviseren en er voor te zorgen dat wij binnen onze budgetten blijven.à¢â‚¬

Naast diverse multifunctionele MFP‘˜s heeft Nobel Document Group ook twee machines geïnstalleerd voor de repro van gemeente Twenterand, het gaat hier om de Xerox DocuColor 242 en de Xerox 4110.

--------------------
Over Nobel
Nobel is een strategische ICT-partner voor de mid-market en biedt via een Cloud platform alle services waarop klanten hun business kunnen ondersteunen. Hierbij staat het ontzorgen van de ondernemer centraal en helpt Nobel de bedrijfsvoering van klanten te optimaliseren en te innoveren, waarmee zij kostenbesparingen en nieuwe business kansen kunnen realiseren. De diensten van Nobel zijn ondergebracht in drie business units: Managed ICT (Cloud Computing, Outsourcing, netwerken, communicatie en beveiliging), Business Solutions (zakelijke dienstverlening, logistiek, business intelligence en SAAS-concepten) en Document Group (documentmanagement, document proces automatisering en -output). Nobel werkt intensief samen met partners als Microsoft, Exact, HP, Xerox en Cisco. Meer informatie over Nobel vindt u op www.nobel.nl.

Over Xerox
Xerox Europe, de Europese organisatie van Xerox Corporation, levert een uitgebreide range aan Xerox producten, oplossingen en diensten, alsmede bijbehorende supplies en software. Het aanbod is met name gericht op een drietal marktsegmenten: kantoren van klein tot groot, de markt voor productieprinten en grafische omgevingen, alsmede dienstverlening, met inbegrip van advisering, systeemontwikkeling en beheer, en document outsourcing. Via ACS, a Xerox Company, dat in februari 2010 door Xerox is overgenomen, is Xerox ook in staat uitgebreide business process outsourcing en IT-outsourcing diensten, inclusief data processing, HR benefits management, financiële ondersteuning en customer relationship management services voor commerciële en overheidsorganisaties wereldwijd te bieden. Xerox Corporation is met 134.000 mensen actief in meer dan 160 landen.

Xerox Europe heeft productievestigingen en logistieke vestigingen in Nederland, Ierland en het Verenigd Koninkrijk en een geavanceerd R&D centrum (Xerox Research Centre Europe) in Grenoble, Frankrijk. Voor meer informatie, ga naar www.xerox.com.

Xerox® en Xerox DocuColor®, zijn handelsmerken van Xerox Corporation in de Verenigde Staten en/of andere landen.

Prijzen, kenmerken, specificaties, mogelijkheden, vormgeving en beschikbaarheid van Xerox producten en diensten kunnen worden gewijzigd zonder voorafgaande kennisgeving.

-------------------------------------------------

Noot voor de redactie, niet voor publicatie.

Voor het ontvangen van RSS feeds, bezoek http://nieuws.xerox.nl/pr/xnl/rss.aspx. Voor open discussies, perspectieven vanuit de sector en events bezoek www.facebook.com/xeroxnederland, www.twitter.com/xeroxnederland, www.twitter.com/xeroxmkb

Voor meer informatie, kijk op www.xerox.nl, of neem contact op met:
Xerox (Nederland) B.V.
Voor algemene vragen: +31 (0)346 255255 en voor perszaken:
Patty de Jong, +31 (0)346 255770, [email protected]

Marcommit (voor Xerox)
Ingeborg Schrijver of Ellis Akkermans +31 (0)35 5822730, [email protected]