Almere, 31 maart 2008 – Unique Uitzendburo heeft vandaag de genomineerden voor ‘De Baas van het Jaar’ verkiezing bekend gemaakt. Jeannet van den Akker, directeur St. Kinderopvang Friesland, Rene Niemarkt, vestigingsmanager van Compass Group Nederland en Roel Lantink, directeur van Source Flex Care maken kans op de prestigieuze titel ‘De Baas van het Jaar’ 2008. Op woensdag 16 april verdedigen de genomineerden hun kandidatuur tijdens de Award Night van De Week van de Ondernemer in de Jaarbeurs te Utrecht.

“Jeannet van den Akker heeft het afgelopen jaar 300 medewerkers aan zich weten te binden en is goed door de liberalisatie van de kinderopvangmarkt gekomen, waardoor ze een bloeiend bedrijf heeft neergezet,” aldus de vakjury. “Rene Niemarkt is zijn team na de vele veranderingen bij de Compass Group Nederland blijven stimuleren en motiveren door middel van persoonlijke gesprekken, wat getuigt van loyaliteit aan zijn werknemers en aandacht voor de mens zelf. Tot slot hebben wij gekozen voor Roel Lantink. Hij voelt zich één met zijn personeel en staat daardoor tussen zijn mensen. Daarnaast weet hij het belang van het individu met het belang van de organisatie te verbinden.”

In de komende weken worden de genomineerden ondervraagd door de vakjury op het gebied van leidinggeven, ondernemerschap en HRM. De winnaar van ‘De Baas van het Jaar’ verkiezing 2008 wordt uiteindelijk door de vakjury gekozen op basis van deze presentaties en de avond zelf, waar de bazen een individuele slotvraag zullen beantwoorden. Ook spelen de aanwezigen een belangrijke rol bij de definitieve keuze van de winnaar. Zij worden namelijk tijdens de finale in de gelegenheid gesteld om per sms hun stem uit te brengen.

‘De Baas van het Jaar’ verkiezing

De drie genomineerden zijn aangemeld door medewerkers, zakelijke relaties of mensen uit het persoonlijke netwerk. Vervolgens hebben twee werknemers en de baas in kwestie een vragenlijst ingevuld. De bazen met de beste score zijn terecht gekomen in de top tien waaruit de jury de genomineerden heeft geselecteerd. Deze vakjury bestaat dit jaar uit voorzitter Hans de Boer (voormalig voorzitter Task Force Jeugdwerkloosheid en voormalig voorzitter van MKB-Nederland), Evamaria de Boer (Corporate Vice-president HR van USG People NV), Marion van der Voorde (TNO Kwaliteit van Leven) en Bertie van Rooij (De Baas van het Jaar 2007).

De award wordt jaarlijks toegekend aan de people manager van het jaar en wordt georganiseerd door Unique in samenwerking met TNO Kwaliteit van Leven. Naast de award is er een extra beloning voor de winnaar bestaande uit een verzorgd weekend cabrio rijden op Mallorca met het hele team.

-----------------------

Over Unique

Unique Nederland is een uitzendorganisatie met een landelijk netwerk van bijna 100 vestigingen, voornamelijk gericht op de bemiddeling van kantoormedewerkers in het MKB. Kenmerkend voor de dienstverlening van Unique is de persoonlijke aanpak en het bieden van toegesneden personeelsoplossingen. De aandacht voor de persoon staat daarbij altijd centraal. Voor ondernemers en managers is Unique nadrukkelijk een partner voor personeels- en HR Management. Voor een aantal specifieke branches en functies zijn verschillende labels actief met gespecialiseerde diensten waaronder Finance, Medicum en Multilingual Services. Unique is onderdeel van USG People N.V. Kijk ook op www.unique.nl.

Meer informatie:
Marcommit PR
Denise van Ooijen
Tel. 035-5822730 / 06-47049961
E-mail: [email protected]