(Persbericht) Wat worden de beste praktijkvoorbeelden rond e-factureren en factuurverwerking?

De genomineerden voor de maand februari zijn bekend gemaakt voor de vierde Gouden Facturen-competitie. De vijf praktijkvoorbeelden die kans maken op een finaleplek op 17 mei tijdens het vierde Factuurcongres zijn het Bouwend Nederland-portal, de Huilende factuur, Online Factureren, Ballast Nedam en Sligro.

Genomineerden maand februari
Maandelijks worden er nieuwe genomineerde praktijkvoorbeelden bekendgemaakt. In januari zijn genomineerd: Digipoort, Portbase en het PDF UBL-formulier.

In februari bestaan de genomineerden uit: Bouwend Nederland-Portal, IKKI met de Huilende factuur, Twinfield met online factureren, Basware Icreative met Ballast Nedam en Docspro met Sligro.

Bouwend Nederland-Portal heeft een webportaal waarop bouwers en hun opdrachtgevers facturen kunnen uitwisselen, IKKI met de Huilende factuur heeft speciale stickers welke zorgen voor een ´huilend‘˜ geluid zodra de ontvanger deze ontvangt, Twinfield met de grootste geïntegreerde webdienst voor online factureren in Europa en Docspro met een oplossing voor het scannen en digitaal herkennen van facturen voor Sligro.

Deze vijf cases zijn door de organisatie genomineerd vanwege hun toepasbaarheid, het feit dat de implementatie gereed is, het een grote mate van vernieuwing in hun segment teweegbrengt en vanwege het potentieel volume dat met de toepassing gepaard gaat.

De procedure
Iedereen die zich bezighoudt met e-factureren en factuurautomatisering kan tot 1 mei 2011 kans maken om genomineerd te worden. Iedereen mag zijn eigen product of initiatief aandragen via www.goudenfacturen.nl. Aan het eind van elke maand worden uit de ontvangen en verzamelde praktijkvoorbeelden de nominaties bekendgemaakt. De onafhankelijke jury hanteert de volgende criteria voor de bepaling van de finalisten: de bewezen toepasbaarheid, mate van gereedheid, vernieuwing en marktvolume.

Finalisten
Alle inzendingen worden op de website van de Gouden Facturen geplaatst. Uit de beoordeling komen de finalisten voort, die in een videopresentatie hun case kort toelichten voor de jury en het publiek in het Evoluon. De jury reikt tijdens het plenaire onderdeel van het Factuurcongres de prijzen uit. Op basis van de eerder gepubliceerde finalisteninformatie en de videopresentaties SMS‘˜t en Twittert het publiek de winnaar van de Publieksprijs.

Deadline
Voor iedere organisatie met een klantcase rondom e-factureren of factuurautomatisering is kosteloze inschrijving tot 1 mei 2011 mogelijk.

Meer informatie is te lezen op www.goudenfacturen.nl

Noot voor de redactie, niet voor publicatie:

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met:
Factuurwijzer
Westervoortsedijk 50
6827 AT ARNHEM
+31 (0)26-3214607
www.factuurwijzer.nl
[email protected]