(Persbericht) De genomineerden voor de maand maart zijn bekend gemaakt voor de vierde Gouden Facturen-competitie. De drie praktijkvoorbeelden die kans maken op een finaleplek op 17 mei tijdens het vierde Factuurcongres zijn Sum=, Renta e-invoice platform en Doeco.

Genomineerden maand maart
Maandelijks worden er nieuwe genomineerde praktijkvoorbeelden bekendgemaakt. In februari zijn genomineerd: het Bouwend Nederland-portal, de Huilende factuur, Online Factureren, Ballast Nedam en Sligro.

In maart bestaan de genomineerden uit: Accounting Plaza met Sum=, UnifiedPost met het Renta e-invoice Platform en Quadira met Doeco.

Met Sum= is er een direct verband tussen inkomende en uitgaande facturatie, het Renta e-invoice is een sector-specifiek e-invoice platform dat garages en bandencentrales toelaat om facturen elektronisch te verzenden naar leasingmaatschappijen en Quadira stelt met LaserNet haar klant Doeco in staat om op een eenvoudige en laagdrempelige manier facturen (en andere bedrijfsdocumenten, zo‘˜n 800.000) elektronisch te versturen, zonder dat Doeco enige aanpassingen aan de ERP applicatie omgeving hoeft te doen.

Deze drie cases zijn door de organisatie genomineerd vanwege hun toepasbaarheid, het feit dat de implementatie gereed is, het een grote mate van vernieuwing in hun segment teweegbrengt en vanwege het potentieel volume dat met de toepassing gepaard gaat.

De procedure
Iedereen die zich bezighoudt met e-factureren en factuurautomatisering kan tot 1 mei 2011 kans maken om genomineerd te worden. Iedereen mag zijn eigen product of initiatief aandragen via www.goudenfacturen.nl. Aan het eind van elke maand worden uit de ontvangen en verzamelde praktijkvoorbeelden de nominaties bekendgemaakt. De onafhankelijke jury hanteert de volgende criteria voor de bepaling van de finalisten: de bewezen toepasbaarheid, mate van gereedheid, vernieuwing en marktvolume.

Finalisten
Alle inzendingen worden op de website van de Gouden Facturen geplaatst. Uit de beoordeling komen de finalisten voort, die in een videopresentatie hun case kort toelichten voor de jury en het publiek in het Evoluon. De jury reikt tijdens het plenaire onderdeel van het Factuurcongres de prijzen uit. Op basis van de eerder gepubliceerde finalisteninformatie en de videopresentaties SMS‘˜t en Twittert het publiek de winnaar van de Publieksprijs.

Deadline
Voor iedere organisatie met een klantcase rondom e-factureren of factuurautomatisering is kosteloze inschrijving tot 1 mei 2011 mogelijk.

Meer informatie is te lezen op www.goudenfacturen.nl