DIEREN - Het Ermelose bedrijf ZebraBlauw krijgt met het lanceren van de website persoonlijkerkanhaastniet.nl een tweede nominatie voor de International Funeral Awards (IFA). Tijdens de open dag in het crematorium in Dieren raakte de jury erg onder de indruk van het concept waarmee de twee ondernemers gepersonaliseerde rouw- en condoleancekaarten op de markt brengt.
De International Funeral Awards zijn tien jaar geleden in het leven geroepen om vernieuwingen in de uitvaartsector een klankbord te geven, maar tevens deze noviteiten te onderwerpen aan een oordeel van de kwaliteitsraad. Deze kwaliteitsraad bestaat uit mensen die hun sporen in de uitvaartbranche verdient hebben. In Nederland waren er dit jaar 79 inschrijvingen waarvan er uiteindelijk 37 genomineerd zijn voor de finale op 24 oktober in Aarschot (België).
ZebraBlauw is genomineerd in de sector ´Toeleveranciers in uitvaartbranche particulier´. In dezelfde sector won het Ermelose bedrijf vorig jaar al de Award voor haar herinneringsboeken. Die erkenning inspireerde en motiveerden het tweetal om nieuwe ideeën uit te ontwikkelen.

à¢â‚¬à…“We gaan er niet van uit opnieuw die Award in de wacht te slepen. De nominatie is al helemaal geweldig! zegt ondernemer Gert Hofsink. Samen met zijn partner Natalie Overkamp ontwierp hij de website. à¢â‚¬à…“We wilden graag een passende domeinnaam, maar alles leek vergeven, vertelt Overkamp. à¢â‚¬à…“Toen vroeg iemand:´Wat is er zo bijzonder aan jullie kaarten? ´ Waarop ik antwoordde: ´Tja, persoonlijker kan haast niet.´ Zo ontstond de naam die aansluit bij het product; gepersonaliseerde troost- en condoleancekaarten, maar ook rouwbrieven. Volgens de jury van de IFA is het opnieuw een schot in de roos en ze nomineerde de Ermelose ondernemers wederom. Is het de creativiteit, de passie of de timing? à¢â‚¬à…“Alle drie, denken Hofsink en Overkamp. à¢â‚¬à…“Door veel met mensen te praten, merk je waar de behoefte ligt. In de bijzondere collectie zijn rouw- en condoleancekaarten, maar ook kaarten voor bemoediging opgenomen. De klassieke condoleancekaarten waren al jaren een doorn in het oog van de twee Ermeloërs. à¢â‚¬à…“Iedere situatie is anders en ook ieder mens is anders, zegt Hofsink. à¢â‚¬à…“In verjaardagskaarten en kerstkaarten is een scala aan voorbeelden en mogelijkheden, maar als het gaat om een persoonlijk kaartje voor mensen in hun laatste levensfase of mensen in rouw dan zoek je ook die ene speciale kaart. En dat is zoeken naar een speld in een hooiberg. Voor het Ermelose bedrijf, gespecialiseerd in het maken van sfeerbeelden en pakkende teksten, reden genoeg om een serie kaarten te ontwerpen. Nadat de juiste contacten waren gelegd met een internetdrukkerij maakten ze de website www.persoonlijkerkanhaastniet.nl waarop ze de kaarten voor iedereen toegankelijk maakten. Inmiddels zijn er bijna 100 verschillende kaarten ontworpen. à¢â‚¬à…“Voor gelegenheden wanneer zà³maar een kaartje niet voldoende is, zegt Overkamp. Ze doelt hiermee ook op mensen die wel met een rouwproces te maken hebben, maar niet direct met een uitvaart. Mensen die ongewenst kinderloos zijn, mensen met een miskraam, maar ook mensen wiens huisdier is overleden en mensen die gescheiden zijn of nog in scheiding zitten. à¢â‚¬à…“Ook in deze situaties wil je iemand een hart onder de riem steken en dat kan door middel van deze kaarten, vult Hofsink aan. à¢â‚¬à…“Zo kun je ook een kaartje sturen als de sterfdatum aanstaande is, maar ook als een dankbetuiging omdat iemand veel voor je gedaan heeft. Wie moeilijk de juiste woorden kan vinden kan inspiratie opdoen op de website. Er zijn korte gedichten en teksten te vinden als handreiking.

De IFA heeft een internationaal karakter. Naast Nederland zijn ook België en Duitsland vertegenwoordigd. Er zijn verschillende rubrieken waaronder de award voor de beste serviceverlening in de uitvaartsector, de award voor toeleveranciers professioneel en een special award voor de vernieuwende grafkistenfabrikant.

Website: http://www.persoonlijkerkanhaastniet.nl

Bekijk ook deze populaire persberichten

Trending

Popular