In april lezingen van Parasitoloog Professor Mehlhorn over bestrijden hoofdluis

Gorinchem 3 maart 2010: In Nederland hebben jaarlijks een kwart miljoen mensen -voornamelijk kinderen- last van hoofdluis. De bekende parasitoloog Professor Heinz Mehlhorn van de Heinrich Heine Universiteit Dà¼sseldorf, komt van 12 april tot 16 april 2010 naar Nederland voor presentaties door het hele land waarin hij nieuwe inzichten geeft in de potentiële gevaren en de bestrijding van hoofdluis, teken en andere parasieten. Hij ontwikkelde zelf een niet-toxische anti-luizenshampoo dat inmiddels wereldwijd een groot succes is.

De bekende professor zal in vijf verschillende steden lezingen geven over nieuwe inzichten op het gebied van hoofdluizen en zal veelvoorkomende misvattingen weerleggen. In Nederland komt hoofdluis nog steeds heel vaak voor, met name bij kinderen. Dit onderwerp behoeft veel aandacht vanwege de ernstige en negatieve effecten van bepaalde giftige anti-luizenproducten die op de markt aanwezig zijn. Het programma KASSA van de VARA heeft onlangs de extreme brandbaarheid van sommige anti-luizenshampoos nog getest.

Er zijn 3 types luizen die op mensen zitten: hoofdluis, lichaamsluis en schaamluis. Hoofdluis komt regelmatig voor bij kinderen van 3 tot 15 jaar en hierdoor ook bij hun families. Hoofdluizen drinken om de 2 tot 3 uur bloed en dit veroorzaakt jeuk. Ze voeden zich door met naaldachtige kaken te prikken in de huid. Hoofdluis verspreid zich door direct hoofd-tegen-hoofd contact. Volwassen luizen leggen 5 tot 9 bruine eitjes per dag die in het haar blijven plakken tegen de hoofdhuid aan. Na zo‘˜n 7 tot 9 dagen komen de eitjes uit. In tegenstelling tot wat men denkt vliegen of springen hoofdluizen niet. Ze kunnen 30 dagen overleven op iemands hoofd en sterven binnen 24 uur als ze geen bloed krijgen. Hoofdluis wordt niet bij dieren aangetroffen. Tot voor kort werd aangenomen dat hoofdluizen niet meer dan een irritatie waren, maar recent onderzoek heeft uitgewezen dat ze ook zorgen voor de transmissie van ziekten zoals typhus.
De meeste behandelingen tegen luizen bevatten pesticiden en vanwege het overmatig gebruik zijn luizen immuun geworden voor veel van deze middelen.

Prof. Mehlhorn, auteur van 29 wetenschappelijke boeken (o.a. Encyclopedie van Parasitologie, 2 vols Sprincer, New York, 2008) en voorzitter van het departement Zoomorphologie, Cytologie en Parasitologie op de universiteit van Dà¼sseldorf, heeft zijn leven in dienst gesteld van het bestuderen van parasieten. Hij is een veelgevraagd spreker over de hele wereld vanwege zijn baanbrekend werk op dit gebied. Hij zal tijdens zijn lezingen ook ingaan op het bestrijden van tekeninfecties.

Programma (onder voorbehoud):
Maandag 12 april Tiel
Dinsdag 13 april Eindhoven
Woensdag 14 april Zwolle
Donderdag 15 april Rotterdam
Vrijdag 16 april Amsterdam
De lezingen zijn op maandag tot en met donderdag vanaf 18.00 uur, op vrijdag vindt het programma plaats in de ochtend in Amsterdam. Genodigden ontvangen binnenkort bericht.

Prof. Mehlhorn ontwikkelde Picksan Luizen Stop Shampoo, een effectieve behandeling met natuurlijke bestanddelen. Veel andere luizenshampoos zijn synthetisch van aard met soms vervelende bijwerkingen. Het product bevat het MelAza extract, dat bestaat uit een speciaal gepatenteerd Neemzaadextract. Neemzaad wordt in India al duizenden jaren gebruikt in de behandeling van luizen. Picksan Luizen Stop Shampoo is niet giftig, niet brandbaar, beschikt over een aangename geur en veroorzaakt geen huidirritatie. Daarnaast is de kans op resistentie minimaal.

Picksan Luizen Stop Shampoo is uitgebreid getest op haar werkzaamheid en veiligheid en behoort tot ´s werelds beste anti-luizenshampoos. Prof. Mehlhorn heeft vergelijkend onderzoek gedaan naar alle anti-luizenshampoos die momenteel in Nederland verkrijgbaar zijn; een samenvatting hiervan is op verzoek beschikbaar.

De workshops van professor Mehlhorn worden gesponsord door OTC Pharma International B.V.

Bekijk ook deze populaire persberichten

Trending

Popular