Bij het ongeluk is een meisje van 16 jaar om het leven gekomen, vierentwintig anderen raakten gewond, waarvan twee zwaargewond. Zij zijn naar ziekenhuizen in Gerona en Gigueres gebracht. In de bus zaten 59 Nederlanders, scholieren van het Canisius college in Nijmegen en hun onderwijzers. Ze waren op schoolreis onderweg naar Barcelona. Tientallen passagiers raakten bekneld. De Catalaanse brandweer meldt dat iedereen inmiddels uit de bus is gehaald.

De mensen die niet gewond zijn geraakt, zijn met een andere touringcar overgebracht naar de kustplaats Calella.

Het incident deed zich voor in de bocht van BàƒÆ’ scara, nabij de stad Gerona, bij de afrit vijf van de A7 in de richting van L'Escala. De brandweer zou om 06.21 uur een melding hebben gekregen.

De verwondingen lopen uiteen van botbreuken tot verwondingen door glasscherven, zo stelt de rector van het Canisius College. Volgens de eerste berichten was er geen ander voertuig bij het ongeval betrokken.

De chauffeur van de bus schrok van een overstekend dier. Toen hij daarvoor uitweek, is de bus gekanteld, aldus een woordvoerster van Travel Inventive in Breda, dat de bus had ingehuurd.

De bus is eigendom van Lanting Reizen in Hoogeveen. De Nederlandse chauffeur, die ongedeerd bleef, meldde het ongeval zelf, aldus directeur Nick Lanting.

Gimbrà¨re Interrnational Advocaten Barcelona kan op verzoek slachtoffers bijstaan in de spaanse strafrechtelijke procedure en de civielrechtelijke procedure tegen de reisorganisatie, de busmaatschappij en buschauffeur. Indien u hier meer informatie over wenst, kunt u contact opnemen met mr. L.M. Rens of mr. F.D.P. Nobel op het telefoonnummer: NL: 076-5140505 en ES: 0034(0)932725098

Website: http://www.gimbrere.es

Bekijk ook deze populaire persberichten

Trending

Popular