Persbericht

Glasvezel-bestellen.nl is een nieuwe website voor consumenten die op zoek zijn naar de beste glasvezel abonnementen en aanbiedingen. Terwijl netwerkleveranciers steeds meer delen van Nederland van een glasvezelnetwerk voorzien en steeds meer providers hun glasvezelproducten aanraden aan (nieuwe) abonnees, blijven de mogelijkheden om de glasvezel pakketten te vergelijken heel beperkt. Daarom is Glasvezel-bestellen.nl inmiddels in het leven geroepen.

 

Meer aanbieders van glasvezel internet

De telecomproviders KPN, XS4ALL, Concepts ICT, XMSnet en Lijbrandt zijn al enige tijd actief op de glasvezelmarkt. In de meeste gevallen en steden maken zij gebruik van de glasvezelnetwerken van netwerkleverancier Reggefiber (voorheen Glashart) om glasvezel abonnementen aan te bieden in de woonplaatsen die al zijn verglaasd. In 2012 werd bekend dat de providers Tele2, T-Mobile en Telfort zich ook gaan aansluiten op de netwerken van Reggefiber. De enige grote namen die nog ontbreken zijn Ziggo en UPC — die de strijd zijn aangegaan met glasvezelproviders door kabelnetwerken in te zetten die voor 98 procent uit glasvezel bestaan en daarmee bijna gelijkwaardige diensten leveren.

 

Aanleg van glasvezel in Nederland

In november 2012 werd bekend dat er inmiddels 1.300.000 Nederlandse woningen zijn die op een glasvezelnetwerk zijn aangesloten. Deze cijfers betekenen alleen dat de woningen in staat zijn een glasvezel abonnement af te sluiten en betekent dus niet dat er zoveel glasvezel abonnees zijn. De huidige verwachtingen zijn dat het jaar 2012 zal eindigen met 1.500.000 miljoen woningen die over een glasvezelverbinding beschikken. Netwerkleverancier Reggefiber — waar KPN Glasvezel sinds deze maand een meerderheidsaandeel in heeft — is verantwoordelijk voor bijna 90 procent van de aanleg van glasvezelnetwerken in Nederland. In principe kunnen alle glasvezelproviders zich aansluiten op de open Reggefiber-netwerken.

 

Over Glasvezel-bestellen.nl

Met de glasvezelmarkt in opmars zijn er nog steeds te weinig handige sites om glasvezel internet-, telefonie- en televisie abonnementen te vergelijken. Glasvezel-bestellen.nl, met al ruim 5 jaar ervaring in het beheren en ontwikkelen van websites in de internetbranche, is hard op weg om het gat in de glasvezel internet markt aan te vullen. Door bezoekers onder meer te voorzien van ervaringen met glasvezelproviders en —abonnementen, duidelijke overzichten van de producten en zoveel mogelijk informatie over de leverbaarheid in bepaalde steden en wijken, wil Glasvezel-bestellen.nl op de vraag van de consument inspelen.

Bron: EMEA Persberichten Publicatie Platform