(Persbericht) CHEP, de toonaangevende globale leverancier op gebied van pallet- en containerpooling, laat weten dat het door GM Europa opnieuw werd gekozen als dienstenleverancier voor pooling. De twee bedrijven hebben een overeenkomst gesloten om tot juli 2016 samen te werken.

GM Europa was de eerste Europese OEM om met CHEP Automotive in 1993 samen te werken en sindsdien heeft de autobouwer de diensten van de afdeling Automotive gebruikt.

David Mayo, Directeur European Key Accounts bij CHEP, verduidelijkt: "Het verheugt ons dat GM Europa, na een grondige openbare aanbestedingprocedure, opnieuw voor CHEP heeft gekozen. We kijken ernaar uit om de uitstekende samenwerking die we tot op heden hebben gekend, voort te zetten.à¢â‚¬

Door de ervaring van CHEP in automotive en de voordelen verbonden aan de unieke benadering van pooling om de kosten te drukken en de efficiëntie in logistiek te verhogen, kunnen OEM‘˜s zich concentreren op hun kernactiviteiten: het maken van auto‘˜s.

Terwijl andere logistieke systemen de klanten verplichten om de eigen paletten en containers te kopen en te onderhouden, wordt met het CHEP systeem de investering van kapitaal overbodig. Bovendien is de beschikbaarheid van kwaliteitspaletten en -containers verzekerd.

CHEP‘˜s Europese account manager voor GM en zijn service team zorgen voor een snelle en vakkundige ondersteuning van alle GM fabrieken en supply chains door Europa.

Het pooling systeem van CHEP zorgt ervoor dat de verplaatsing van lege containers en paletten tot een strikt minimum wordt beperkt, zodat CO2 emissies gereduceerd worden wat het milieu ten goede komt. David Mayo vervolgt: "Onze totaaloplossingen voor container management pooling staan ook bekend om de impact van logistiek op het milieu te verminderen, wat ook een rol gespeeld zal hebben in de beslissing GM Europa."

Het contract met GM Europa gaat over ongeveer 12.2 miljoen productbewegingen per jaar over het Europese continent.

De verlenging van dit contract volgt ook op de succesvolle lancering, in 2008, van het CHEP SAP management systeem voor GM Europa‘˜s eigen gespecialiseerde containers. Hierdoor was een standaardisering mogelijk van real time systemen en processen in alle fabrieken, zodat interfaces verdwenen en een centraal overzicht ontstond van goederen en hun circulatie ten behoeve van beide partijen.

Ga voor meer informatie over CHEP naar www.chep.com

Bekijk ook deze populaire persberichten

Trending

Popular