PERSBERICHT

Moederdag 2010: samen aan de rijsttafel
Go-Tan introduceert met de Cook & Go nieuw kookconcept gezinnen en families.

KESTEREN, 3 mei 2010 - Familiebedrijf Go-Tan, producent van Indonesische voedingsmiddelen als kroepoek, wok- en chilisauzen, lanceert vandaag de Cook & Go. Dit nieuwe kookconcept bestaat uit een kook en grillplaat, waarop vier of zes smoorpannetjes kunnen worden geplaatst, en een productpakket waarmee de consument binnen een half uur een complete rijsttafel op tafel tovert. Han Go, directeur eigenaar: "We willen de Indonesische eetcultuur, waarbij je met zoveel mogelijk vrienden en familieleden samen kookt en eet, naar Nederland brengen." De Cook & Go is vanaf vandaag verkrijgbaar via www.cookandgo.nl.

Een complete rijsttafel zonder in de keuken te staan
"De Cook & Go zet je in de woonkamer of in de tuin op tafel en net als bij fonduen of steengrillen kan iedereen zelf aan de slag met à©à©n van de pannetjes. In het Cook & Go startpakket vind je alle Go-Tan benodigdheden voor een rijsttafel voor het hele gezin. Met de boemboe smoorsauzen en rijst haal je de heerlijke smaken van Indonesië in à©à©n keer in huis. Verse groenten en vlees voeg je naar smaak behoefte toe en zo geniet iedereen van lekker, gezond eten à©n van elkaar. Niemand hoeft in de keuken te staan en een deel van de gezelligheid te missen", aldus bedenker Go. De Cook & Go wordt vlak voor Moederdag 2010 gelanceerd. "Zo schenk je moeder en het hele gezin vele heuglijke gezamenlijke kook- en eetmomenten."

Samen koken, samen eten
Han Go kwam op het idee voor de Cook & Go toen hij voor zijn onderneming zelf nieuwe smoorsauzen aan het proeven was en verschillende pannetjes op het vuur had staan. "Ik dacht: wat zou het leuk zijn als Nederlanders dit ook met elkaar gaan doen. Er wordt in Nederland weinig uitgebreid met elkaar gekookt en gegeten. Vaak kookt à©à©n gezinslid een snelle hap, die vervolgens vliegensvlug wordt weggewerkt. Soms niet eens meer aan tafel, maar voor de tv. In Indonesië is dat ondenkbaar. Ik wil met de Cook & Go laten zien dat het heel makkelijk is om snel een goede maaltijd te bereiden en dat dit heel gezellig is om dit met elkaar te doen en er samen echt van te genieten."

Over Go-Tan
Familiebedrijf Go-Tan is in 1954 opgericht door vader Frans Go, die in 1984 overleed. Vanaf 1998 hebben Han en Bing Go de leiding en delen het bezit met een derde broer die in Singapore woont. Go-Tan produceert o.a. traditionele Indonesische boemboes, smoorsauzen voor groenten en vlees, sambals, chillisauzen, woksauzen, ketjaps en kroepoek. De producten van Go-Tan zijn in alle supermarkten te vinden in het zogeheten 'etnische schap'. Go Tan heeft een jaaromzet van 16 miljoen. Het bedrijf voert haar merkproducten in supermarkten, verdeeld over 18 landen.

Noot voor de redactie
Kijk voor meer informatie over de Cook & Go op www.cookandgo.nl. Voor meer informatie over Go- Tan of over Han Go, voor het aanvragen van beeldmateriaal en interviews neemt u contact op met Hyperz PR, Suzan Eikelenstam, via telefoonnummer 0345-505845 of 06-200 323 89, of u mailt naar [email protected].