Stichting Isabella Foundation zal op 18 juni 2009 een internet marathon starten. Via het al veel besproken nieuwe medium Twitter organiseert zij de eerste TWARATHON ter wereld. Hiermee vraagt zij aandacht en geld voor haar droom: Het realiseren van een kleinschalige woonvoorziening voor kinderen met een ernstige chromosoom afwijking die de naam IDIC15 draagt.

Stichting Isabella Foundation is opgericht voor kinderen met een ernstige chromosoomafwijking zoals haar naamgever Isabella, die op 18 juni haar 8ste verjaardag viert. Het doel van de Isabella Foundation is kinderen als Isabella een zinvol, kwalitatief en onbezorgd leven te laten leiden. Kinderen met IDIC15 zijn meestal zwakbegaafd en hebben een autistisch spectrum. Deze kinderen hebben speciale zorg en aandacht nodig, 24 uur per dag, 7 dagen per week en dat kost veel geld.

Om aandacht te vragen voor dit probleem concurreren we natuurlijk met de grote goede doelen organisaties en moeten we echt anders zijn. We hebben als organisatie niet veel geld en alles wordt gedaan door vrijwilligers. De inzet van internet is gratis en ligt dus als actiemedium voor de hand.

Maak je dromen waar!
Door maar liefst 42 uur 19 minuten en 5 seconden achter elkaar te Twitteren (een marathon duurt 42 kilometer en 195 meter) vraagt de Isabella Foundation aandacht voor haar droom, het realiseren van een kleinschalige woonvoorziening voor kinderen die zwakbegaafd en autistisch zijn.

Interactief Programma
Elk uur start een compleet nieuw ´programma´ dat mensen die de Isabella Foundation volgen zal inspireren om ook hun dromen waar te maken. In veel berichten zitten leuke links waarop je kunt klikken naar bijvoorbeeld YouTube filmpjes of bijzonder foto´s op internet. Op die manier wordt het programma heel interactief. Een aantal mensen heeft inmiddels een interview tijdens de Twarathon toegezegd, waaronder Ron Jans, trainer van FC Groningen, Filemon Wesselink (presentator voor BNN) en de internationaal befaamde kunstenaar Clemens Briels. Een van de sponsoren van de Twarathon is il´Dolce jeans Fashion. Elke 42e donateur krijgt een il´Dolce jeans kado.
----------------------------------------------------------------------------------------
Meer Stichting Isabella Foundation: bereikbaar via www.isabellafoundation.nl Contactgegevens: Bosboom Toussaintlaan 28, 1215 CD Hilversum 06 55 32 6005 dhr A. de Waij (voorzitter). www.twitter.com/isabellafndtn en www.isabellafndtn.hyves.nl

Meer IDIC-15 (een afkorting van isodicentrisch chromosoom 15) is een zeldzame chromozoom afwijking waarbij de diegene die het betreft in elke lichaamscel te veel genetisch materiaal heeft waardoor moeilijkheden ontstaan zoals zwakbegaafdheid, dus beperkte geestelijke ontwikkeling en leermogelijkheden en gedragingen met een autistisch spectrum. http://nl.wikipedia.org/wiki/Idic15

Over de Twarathon: www.slideshare.net/isabellafoundation

Bekijk ook deze populaire persberichten

Trending

Popular