(Persbericht) Dit weekend heeft Books 4 Life, de tweedehands boekwinkel voor het goede doel, de winnaars bekendgemaakt van een verhalenwedstrijd in het kader van de Nationale Boekenweek. Het winnende verhaal zal van 16 tot en met 26 maart meegegeven worden bij aankoop van een tweedehands boek bij Books 4 Life.

Het thema van de schrijfwedstrijd was ´Portret van een wereldverbeteraar‘˜ en leverde meer dan 35 verhalen op die zijn beoordeeld door een deskundige jury, verdeeld over drie regio‘˜s Amsterdam, Eindhoven en Utrecht. De wereldverbeteraar vertegenwoordigt de filosofie van Books 4 Life: 90% van haar opbrengsten gaan naar het goede doel.

Natalie Koch, jurylid in Eindhoven merkt op: ´ik ben verrast door de variatie en creativiteit waarmee de wereldverbeteraar is ingevuld‘˜.

De uitreiking in Amsterdam bestond uit een interactieve discussie over de vraag of er een juiste manier is om de wereld te verbeteren. Daarnaast las Howard Komproe een stuk voor en vertelde Laura van Waas, oprichtster van Books 4 Life, wat haar motivatie was om te beginnen met Books 4 Life.

In Utrecht vertelde Jolanda van Schie over haar initiatief om de wereld te verbeteren. Schrijver Eelco van den Dool legde uit welke overeenkomsten hij ziet tussen de drie beste verhalen in Utrecht en zijn eigen bevindingen bij het beschrijven van zijn boek ´Effectief Idealisme‘˜.

De drie winnaars van de verhalenwedstrijd zijn (van noord naar zuid):
- ´Fantastisch Syrië, welkom in de as van het kwaad‘˜ van Chiel van der Voort in Amsterdam
- ´De Douchecoach‘˜ van Matthà© Kampman in Utrecht
- ´Een Meesterlijke zetà¢â‚¬¦‘˜ van Else Bruinink in Eindhoven

Wie zijn steentje wil bijdragen aan een betere wereld, of gewoon op zoek is naar een goed boek, kan terecht bij Books 4 Life in Amsterdam, Eindhoven of Utrecht, maar ook in Groningen, Maastricht, Nijmegen en Tilburg.

Noot voor de redactie

Over Books 4 life
Books 4 Life is de tweedehands boekwinkel voor het goede doel. Het concept van Books 4 Life is simpel. Particulieren en organisaties kunnen hun mooie boeken een tweede leven geven door ze aan Books 4 Life te doneren. De vrijwilligers van Books 4 life verkopen de boeken van alle genres romans, kookboeken, reisgidsen, hobbyboeken en nog veel meer. De boeken zijn niet alleen van goede kwaliteit, maar ook zeer scherp geprijsd: de meesten kosten tussen 1 en 5 euro.

90% van de opbrengst komt ten goede aan Amnesty International (25%), Oxfam Novib (25%) en een jaarlijks te kiezen kleinschalig ontwikkelingsproject (50%).

De eerste Books 4 Life winkel is in 2005 in Tilburg gestart. Tot februari 2011 zijn er in Nederland 6 winkels bijgekomen: in Amsterdam, Eindhoven, Utrecht, Nijmegen, Tilburg en Maastricht. De eerste internationale vestiging is in april 2010 geopend in Graz, Oostenrijk.

Voor meer informatie kunt u terecht bij: [email protected]
Annelinda Koldewe, 06-12629685
Marloes de Klerk

Books 4 Life op YouTube: