Moringaolie is rijk aan essentiele vetzuren. Essentiële vetzuren zijn vetzuren die het lichaam niet zelf kan aanmaken, terwijl het lichaam ze wel nodig heeft om normaal te kunnen functioneren. Dit betekent dat ze via de voeding moeten worden ingenomen.

Essentiële vetzuren worden essentieel genoemd omdat men ontdekt heeft dat wanneer deze vetzuren ontbreken in de voeding, dit gebrek van invloed is op de groei van jonge kinderen.

Essentiele vetzuren zijn bij belangrijk voor het doorgeven van signalen in de hersenen. Een tekort aan essentiële vetzuren kan gedragsstoornissen en leerproblemen tot gevolg hebben.

Bovendien zijn essentiële vetzuren van groot belang voor het lichaam omdat ze (onder andere):

* de gewrichten soepel houden
* de bloedvaten soepel en elastisch houden
* gezonde cellen en weefsels bij veroudering beschermen
* het hart beschermen
* vreemde moleculen, virussen, gisting, schimmels en bacteriën uit onze lichaamscellen weren en ervoor zorgen dat de eiwitten en enzymen in de cellen blijven.
* de productie van energie ondersteunen en het zuurstof overbrengen vanuit de lucht naar onze bloedsomloop
* helpen bij de productie van hemoglobine (kleurstof van de rode bloedcellen)
* helpen bij de groei en ontwikkeling van het lichaam, de celdeling en het functioneren van verschillende zenuw- en hersenfuncties.
* bij zwangere vrouwen een vroegtijdige geboorte kunnen voorkomen en helpen bij de ontwikkeling van de ogen en het zicht van de foetus.
* helpen bij het naar bovenbrengen van vetoplosbare toxines zodat deze weggehaald kunnen worden.

Het nemen van moringaolie is een makkelijke manier om een grote hoeveelheid essentiele vetzuren binnen te krijgen. De aanbevolen dosis moringaolie is voor kinderen iedere dag een theelepel en voor volwassenen 2 maal daags.

Voor meer informatie en/of bestellingen: www.moringaproducts.nl