Vanuit een melkboer in Arnemuiden en het asielzoekerscentrum in Alkmaar neemt Georgina Kwakye de kijker meer naar de andere kant van de wereld. Georgina werd bekend door haar rol als Gladys Bloem in Goede Tijden Slechte Tijden. Naast haar acteerwerk was ze te zien als MTV VJ en als presentatrice van het NCRV programma Buya Music. Maar Georgina valt vooral op door haar betrokkenheid bij internationale samenwerking. Haar Stichting Ghanasi richt zich op de gezondheidszorg en educatie in Ghana. Met GoedTV op Reis kan Georgina haar liefde voor tv en internationale samenwerking combineren. Op GoedTV was ze eerder te zien als presentatrice van het programma Bouwen aan een Goede Wereld, bestaande uit acht afleveringen, die tevens wekelijks herhaald zal worden NA GoedTV op Reis.

 

In de eerste aflevering staat het vluchtelingenkamp Buduburam in Ghana centraal. In Buduburam wonen 40.000 Liberiaanse vluchtelingen. Emmanuel Geeza Williams, voormalig bewoner van het kamp, laat zien dat het leven van een vluchteling ook leuk kan zijn. Dat Buduburam geen stoffig tentenkamp is laat de trotse burgemeester van het kamp zien. Hij geeft een tour langs de schoonheidssalon, markt, burgerwacht en juweliers in het kamp. Inwoonster Babygirl schotelt een Liberiaanse maaltijd voor en dokter/ tandarts Penny onderwerpt Emmanuel aan een gebitscontrole.

 

Vanaf 9 september '08 is GoedTV op Reis elke dinsdagavond om 22.00 uur te zien op GoedTV. GoedTV zendt naast elke dinsdag 22.00 uur het programma ook nog op andere tijden uit in de herhaling:

 

Woensdag 10.00 - 12.00 uur // Vrijdag 12.00 - 14.00 uur // Zondag 14.00 - 16.00 uur // Maandag 16.00 -18.00 uur.

GoedTV op Reis wordt geproduceerd door lokaalmondiaal en is onderdeel van de serie RTV op Reis. RTV op Reis wordt uitgezonden op verschillende regionale omroepen en op de landelijke digitale televisiezender GoedTV.

 

 

 

Kijk voor meer informatie over GoedTV, de programma´s en overige uitzendtijden op www.goed.tv.

 

 

 


NOOT VOOR DE REDACTIE:

lokaalmondiaal maakt tv- en videoproducties en organiseert journalistieke debatten en onderwijsprogramma´s om de betrokkenheid bij internationale samenwerking te vergroten. Meer informatie over lokaalmondiaal is te vinden op www.lokaalmondiaal.net. 

 

GoedTV zendt dagelijks, 24 uur per dag, landelijk uit met een afwisselende programmering van reportages, (korte) films, praatprogramma´s, actualiteiten en documentaires. GoedTV is overal digitaal in het basispakket via de kabel te ontvangen bij een kleine 5 miljoen kijkers. GoedTV wordt ondersteund door NLkabel, de vereniging van Nederlandse kabelaars. Meer informatie is te vinden op www.goed.tv.

GoedTVà¢â‚¬¦.à¢â‚¬de zender met passie voor de wereldà¢â‚¬


Contact

GoedTV                                                        
Marvin Kooij (zendercoà¶rdinator)                        
Tiendweg 8b 
2671 SB NAALDWIJK                                                                                       
T 0174-750532                                              
[email protected]                                                
www.goed.tv/documenten/press_docs               
Login: goedtv_press
Pass: goedNL08

 

lokaalmondiaal
Mirjam Wulff (communicatie)
Velperbuitensingel 8
6828 CT ARNHEM
T 026 - 370 31 77
[email protected]
www.lokaalmondiaal.net

Arnhem/ Naaldwijk, 8 september 2008 - Vanaf 9 september is het nieuwe tv- programma GoedTV op Reis van lokaalmondiaal te zien op de landelijke digitale televiezender GoedTV. GoedTV op Reis neemt een kijkje in het dagelijks leven van mensen aan de andere kant van de wereld. In 10 afleveringen neemt presentatrice Georgina Kwakye de kijker mee naar bijzondere dorpen in ontwikkelingslanden. 

GoedTV op Reis is grappig, ontroerend en gaat over de lokale realiteit en de kracht van mensen in ontwikkelingslanden. Het programma brengt alledaagse zaken in beeld zoals de liefde, de dorpsgek, het meest populaire meisje en de lokale voetbalheld. GoedTV op Reis gaat naar de karaokebar en hanengevechten op de Filipijnen; ontmoet een fan van Commissaris Rex in de bergen van Kirgizië; maakt kennis met de directeur van een Tanzaniaanse melkfabriek met een melk allergie en kijkt hoe Jehova´s getuigen in een vluchtelingenkamp proberen om een voet tussen de deur te krijgen.

Bekijk ook deze populaire persberichten

Trending

Popular