(Persbericht) Golden Tulip Val Monte bestaat 65 jaar
Open Dag op zondag 2 oktober

Berg en Dal, 27 september 2011 - Golden Tulip Val Monte in Berg en Dal nabij Nijmegen bestaat 65 jaar. Om dat te vieren, organiseert het 4-sterren hotel een open dag op zondag 2 oktober aanstaande. Er staan diverse leuke activiteiten op het programma.

De rijke historie van Golden Tulip Val Monte begint in de Tweede Wereldoorlog. De heer Wim van Vliet, oprichter van het hotel, strandde in de oorlogsjaren in Zuid-Afrika. Samen met zijn vrouw Joyce vertrok hij naar Nederland. Daar vonden ze Villa Val Monte. Tijdens de bevrijding was het zwaar beschadigd, maar toch begonnen ze er een klein hotel met negen kamers. Na een moeilijke start in het naoorlogse Nijmegen en met enkele investeringen ging het beter.

De familie Van Vliet is altijd aan het uitbreiden geweest. In de jaren zestig bouwden zij de grote Panoramazaal met uitzicht op het dal. Dat heeft wel het fundament gelegd voor de latere ontwikkeling. Vanaf het Panoramaterras heeft men een spectaculair uitzicht. Inmiddels heeft het hotel onder andere de beschikking over 124 hotelkamers, 24 multifunctionele zalen en een verwarmd binnenzwembad. Eerder dit jaar werd de Gouden Green Key behaald, hà©t internationale keurmerk voor bedrijven in de toerisme- en recreatiebranche die serieus en controleerbaar bezig zijn met duurzaamheid en maatschappelijk verantwoord ondernemen. De vier zoons van Wim van Vliet zijn nu de eigenaren van het hotel.

Open dag: 2 oktober
Val Monte was een van de ´founding fathers' van de Golden Tulip formule. In 2012 bestaat dit Nederlandse merk 50 jaar. Op zondag 2 oktober viert Golden Tulip Val Monte zijn 65-jarig jubileum met een open dag voor de omgeving, relaties en leveranciers. Een gezellige dag met rondleidingen en diverse activiteiten zoals zwaardvechten, schieten, een fotoshoot, een clown en een springkussen. Tussen 11.00 uur en 15.00 uur is iedereen welkom op de Oude Holleweg 5 in Berg en Dal.

Over Louvre Hotels Group
Met meer dan 1.000 hotels in 42 landen is Louvre Hotels Group de op een na grootste Europese en wereldwijd de 8ste hotelketen. Golden Tulip, onderdeel van Louvre Hotels Group, heeft bijna 50 jaar ervaring als franchiseonderneming en heeft hotels in het midden-, hoog-, en luxe segment. De groep omvat meer dan 200 hotels en een totaal van 27.000 kamers. De merken Tulip Inn (drie sterren), Golden Tulip (vier sterren) en Royal Tulip (vijf sterren), bieden in Europa, het Midden-Oosten, Afrika, Azië, het Pacifisch gebied en Amerika een internationale standaard aan service en faciliteiten met een persoonlijke touch. Louvre Hotels Group voert naast Golden Tulip de merken Premiere Classe, Campanile, Kyriad en Kyriad Prestige. Louvre Hotels Group is in de Benelux vertegenwoordigd met de merken Golden Tulip en Tulip Inn (55 hotels), Campanile (21 hotels) en Premiere Classe (2 hotels).