(Persbericht) Goodbye saaie kantoortuin, Hello gezonde verticale kantoortuin
Ambius voorziet grote bedrijven van groene omgeving

Duiven, 30 september 2011 Het begrip verticale tuinen is in de afgelopen twee jaar van lading veranderd. Van uitzonderlijke omgevingen naar haalbare toepassingen en verbetering van veel bedrijfs- en particuliere gebouwen en openbare ruimtes. Stedelijke agglomeraties worden drukker en daardoor duurder per vierkante meter waardoor het zo gewenste aandeel aan groen steeds verder onder druk komt te staan. De meest haalbare oplossing hiervoor is groen in de hoogte plaatsen middels zogenaamde verticale tuinen.

Ambius introduceert voor bedrijven en openbare ruimtes een nieuw systeem waar alle praktische problemen van het verleden worden opgelost. De toepassing van verticale tuinen bestond al langer, maar inrichter Ambius levert ze tegenwoordig dusdanig aan bedrijven en instellingen dat er een complete groenoplossing ontstaat zonder omkijken. De verticale groene blikvangers hebben naast de gezondheidsvoordelen voor de medewerkers een hoge isolerende werking. Daarnaast heeft het een eigen irrigatiesysteem met aangepaste voeding zorgen er voor dat de planten steeds in optimale conditie verkeren. Allemaal besparende voordelen voor zowel milieu als portemonnee.

Over het systeem
De eerste ideeën van verticale tuinen komen uit de natuur, waar rotsen vaak begroeit zijn met planten. Wanneer planten voldoende licht en mineralen hebben kunnen ze perfect zonder aarde. Ambius bedacht een modulair systeem waar de planten rustig kunnen inwortelen in een groeisubstraat in de kasten. De modules zijn geschikt voor binnen en buiten; en hebben als grote voordeel dat het irrigatie systeem zo vernuftige is geïntegreerd dat het ook kan geïnstalleerd worden in een kamer met tapijt.