Amsterdam - Google, à©à©n van de grootste bedrijven ter wereld, voldoet niet aan haar betalingen aan de uitgevers van Google AdSense. Het advertentieprogramma, waarmee uitgevers advertentieruimte beschikbaar kunnen stellen op hun website, kampt met rapportageproblemen sinds de omzetting van dollars naar euro´s.

In de maand Maart begon de ellende. Voorheen werd de rapportage van Google AdSense uitgevers weergegeven in Dollars. Google kwam met iets nieuws, een omzetting van dollars naar euro´s. Vele gedupeerden hebben voor deze nieuwe optie gekozen, omdat het veel praktischer leek. Zonder te weten dat er een fout in het systeem zat die inkomsten laat verdwijnen.

Met Google AdSense wordt een uitgever pas uitbetaalt wanneer hij over de betalingsgrens zit van à¢à¢â‚¬Å¡¬70 euro, tevens is er de optie om het geld in te houden tot een zelf te bepalen bedrag. Bijvoorbeeld: de inkomsten van Mei zijn à¢à¢â‚¬Å¡¬ 50, te laag om die maand uit te laten betalen. De inkomsten worden dus automatisch naar de volgende maand overgeheveld. De inkomsten in Juni zijn à¢à¢â‚¬Å¡¬ 60, dus het totaalbedrag wat nog openstaat is à¢à¢â‚¬Å¡¬ 110. Maar wanneer er vervolgens in de rapportage wordt gekeken wat het openstaande bedrag is, middels de functie: Weergave-Sinds Laatste Betaling, is er ineens à¢à¢â‚¬Å¡¬ 30 vanaf, en geeft het rapportagebedrag maar à¢à¢â‚¬Å¡¬80 aan.
Het gaat hier om bedragen tussen de à¢à¢â‚¬Å¡¬10 en de à¢à¢â‚¬Å¡¬1000-en euro´s per gedupeerde. Bij elkaar opgeteld gaat het om tientallen miljoenen euros.

In contact komen met Google Adsense is een groot opstakel. Geen e-mailadres of contactformulier, medewerkers, administrators op een forum of telefoonnummer. Wanneer men het hoofdkantoor belt, dan kan er gekozen worden uit 2 opties:
1- geef het doorkiesnummer van de medewerker in
2- Kies 2 voor vragen over producten of diensten.

Dan kiest men vervolgens nummer twee en dan krijgt men een bandje! Er worden geen telefonische inlichtingen en gegevens over producten of dienstenà¢â‚¬¦., kijkt u op de website voor meer informatie.

Het adsense forum van Google, waar gedupeerden erachter proberen te komen hoe dit opgelost moet worden, hoe zij contact kunnen zoeken, en waar hun betaling blijft:

http://www.google.com/support/forum/p/adsense?hl=nl

http://www.google.com/support/forum/p/adsense/thread?tid=46de684221e9b372&hl=nl

Bekijk ook deze populaire persberichten

Trending

Popular