Na de vele mislukte terroristische samenzweringen van de laatste jaren in de Verenigde Staten, Engeland en Australie, gaat Al Qaeda haar taktiek waarschijnlijk drastisch veranderen, aldus Dick Detering.

Dick Detering is Internet veiligheids expert en zoekmachine specialist, en heeft tevens een webhosting en domeinnamen bedrijf. Detering, die tien jaar geleden ook de huidige Amerikaanse crisis, exact heeft voorspeld, vervolgt: "Er gaan duidelijk stemmen op, dat de terroristische organisatie Al Qaeda zich meer op Internet bedrijven zal gaan richten en met name op Google. Google heeft kantoren over de gehele wereld, die ronduit slecht beveiligd zijn. Voor Al Qaeda zou het een prachtige tegenslag voor de VS zijn als terroristische aanslagen op Google kantoren succes zouden hebben. Immers, dat zou betekenen, dat Amerika op haar eigen "grondgebied", nl het Internet, wordt verslagen".

Volgens de Internet specialist is er eigenlijk sprake van een bijzonder explosieve situatie, die de hele wereldeconomie opnieuw aan de afgrond kan brengen, hetwelk vergelijkbaar is met de economische klappen na de 11 September aanslagen. "Kunt U zich voorstellen, dat alle Google kantoren over de gehele wereld, inclusief al het personeel, met de grond gelijk worden gemaakt? Dat zou betekenen, dat de economische leider van Internet, die vergelijkbaar is met de V.S. als economische wereldleider, in een klap, niet meer zou bestaan. Google zou die klap nooit te boven kunnen komen, omdat de "robot" voor het grootste deel afhankelijk is van offline "elementen" zoals personeel, kantoren en computers. Als die elementen door Al Qaeda worden vernietigd, dan bestaat er gewoon geen Google meer", aldus de Internet expert.

Detering, die eigenaar is van websites over zoekmachine optimalisatie, website hosting ( http://get-website-hosting.com ) en domeinnamen ( http://your-domain-name-search.com ), is de mening toegedaan, dat met name Google, maar ook andere grote Internetbedrijven zoals Yahoo en Bing (MSN), hoog nodig iets aan hun veiligheid moeten doen. De ondernemer sluit af: "Ik heb in Californie met eigen ogen gezien hoe slecht beveiligd het hoofdkantoor van Google is en dus hoe kwetsbaar personeel en materieel zijn. Op mijn emails aan Google over deze onverkwikkelijke situatie, heb ik nooit antwoord gehad. Laten we er maar het beste van hopen".

Website: http://get-website-hosting.com/