(Persbericht) Portbase, Sligro en Renta hebben tijdens de vierde editie van het Factuurcongres in Eindhoven de Gouden Facturen ontvangen. Van de vijf finalisten, verdeeld over twee categorieën, overtuigden zij tijdens het drukke Factuurcongres de jury en het publiek het meest.

Het Factuurcongres, dat voor de vierde maal plaatsvond en meer dan vijfhonderd aanwezigen telde, bood de bezoekers een breed opgezet programma rondom de onderwerpen e-factureren, factuurautomatisering en betalen. De uitreiking van de Gouden Facturen is al sinds 2008 een vast onderdeel. Uit vijf praktijkcases die in een eerdere fase geselecteerd werden voor een finaleplaats, waren het uiteindelijk Portbase, Sligro en Renta die het Evoluon met een Gouden Factuur mochten verlaten.

Publieksprijs
Nadat de finalisten hun pitch hadden verzorgd, kon het publiek op oud-hollandse wijze stemmen. Daaruit bleek dat zij met een absolute meerderheid stemden voor de praktijkcase van UnifiedPost en hun klant Renta E-invoice. Daarmee won UnifiedPost voor het tweede jaar op rij een Gouden Factuur.

Elektronisch Factureren
Na een kort beraad kende de jury in de categorie elektronisch factureren een Gouden Factuur toe aan Ricoh voor hun klantcase van Portbase. Ricoh had al meerdere keren meegedaan met de Gouden Facturen. Zij staken hun blijdschap niet onder stoelen of banken toen de jury hun case roemde vanwege hun focus op zowel documenten, processen als ketenpartners

Geautomatiseerde Factuurverwerking
Ook Docspro wist met hun klantcase Sligro een Gouden Factuur in de wacht te slepen. Volgens de jury was Sligro een aansprekende praktijkcase het volume aan facturen dat werd verwerkt, de besparingen die daarmee gepaard zijn gegaan en de inspanningen die Docspro heeft gepleegd om de voordelen voor Sligro te realiseren.

De jury
De jury bestond dit jaar uit de Juryvoorzitter Jan Kloeze (eindredacteur van VIP/Doc en veelgevraagd jurylid), Peter Kwakernaak van AcceptEmail (tweevoudig prijswinnaar van de Gouden Facturen 2010) en Tony van Oorschot (informatiemanager bij de SRA en ervaringsdeskundige op het gebied van processen en kwaliteitsbeheersing).

Over de Gouden Facturen
De Gouden Facturen zijn in 2008 ingesteld om aandacht en waardering te schenken aan de beste praktijkvoorbeelden op het gebied van elektronisch factureren en geautomatiseerde factuurverwerking en worden jaarlijks uitgereikt tijdens het Factuurcongres.

Het Factuurcongres bood dit jaar aan de meer dan 500 bezoekers naast de Gouden Facturen ook een informatiemarkt met 35 exposanten, dertien parallelsessies, de betaalmonitor en de E-invoicing Trend Map. Ook werd een start gemaakt met het Certificaat E-factureren.

Gouden Facturen