In de afgelopen week is de goudkoers weer tot historische hoogten geklommen. In september 2011 kwam deze even boven de 44.000 euro per kilo, maar toen heeft hij dat niet lang volgehouden. Eind september en begin oktober bleef de koers rond de 44.000 hangen (al zorgden  de positieve werkloosheidscijfers uit de VS er begin oktober wel voor dat de koers net daaronder, op 43.900 euro per kilo bleef hangen).

Nog steeds zijn er velen die niet weten dat zij hun oude sieraden en andere gouden of zilveren voorwerpen kunnen verkopen. Waar het fenomeen in het buitenland al jaren bekend is, raakt de Nederlander hier nu pas stapje voor stapje bekend met het fenomeen goud inkoop. Door internet en kranten weten de mensen nu pas enigszins dat de mogelijkheid van goud verkopen bestaat. Langzaam gaan nu oude laatjes en kistjes open en komen mensen naar winkels die zich gespecialiseerd hebben in inkoop goud. Daar kunnen zij contant geld voor hun goud of zilver ontvangen.

Juist omdat vandaag de dag de koersen zo hoog zijn kan goud verkopen nu een onverwacht hoge som geld opleveren. Naomi Weststrate-Irak, eigenaresse van het bekendste adres voor inkoop goud in Den Haag, De Goudwaag, kan daarvan mee praten: "Vaak komen mensen met erfstukken en hebben geen idee wat het waard is. Als ik ze dan vertel dat ze voor een paar sieraden meerdere duizende euro's kunnen krijgen, zij mensen helemaal verrast".

Volgens Weststrate-Irak is het wel van belang dat mensen bij goud inkoop goed opletten. "Er zit nogal wat kaf tussen het koren, en er zijn altijd mensen die een slaatje willen slaan uit de onwetendheid van mensen". De Goudwaag doet hier niet aan mee. Volgens de eigenaresse wordt daar transparant gewerkt: "Ik weeg en test het goud voor de ogen van de klanten. Daarna vertel ik hen hoeveel karaat hun kostbaarheden zijn en vervolgens doe ik ze een aanbod". En kennelijk slaat dat aan. Sinds de vestiging in de Van Hoytemastraat 113 in de wijk Benoordenhout heeft De Goudwaag in zeer korte tijd de reputatie van het meest betrouwbare adres voor goud verkopen Den Haag verworven.

Gezien de roerige economische tijden is de verwachting van de meeste beleggers dat de goudkoers nog wel even hoog zal blijven. Goud is immers een veilige vluchthaven voor beleggers die aandelen en obligaties niet vertrouwen. De kleine man, die op korte termijn een financieel extraatje kan gebruiken, zou zijn kasten en laden nog eens goed moeten doorzoeken om voor onverwachte dingen die hij daar aantreft een onverwacht hoog bedrag te krijgen.

 

Bekijk ook deze populaire persberichten

Trending

Popular