Op zaterdagmiddag 7 november geeft THE READ SHOP Bloemendaal een spetterend lezersfeest in haar hernieuwde winkel in Winkelcentrum Bloemendaal.
Gedurende de gehele middag zijn er schrijvers uit Gouda en directe omgeving aanwezig met ieder een eigen thema. Gezondheid, spanning, (levens)kunst, reizen, (on)geloof, handleeskunde, gezin en zakelijk succes passeren de revue.
Op uiteenlopende wijze presenteren de schrijvers hun werk, vertellen erover en signeren. Het wordt een gevarieerd programma afgewisseld met muziek en zang van Henk Smit.
Voor wie wil kennismaken met schrijvers dicht bij huis, een bijzondere gebeurtenis die u niet mag missen! U komt toch ook?

Programma

12.00 13.00 uur: Henk Smit
is oud-politieman en ex-hypnotherapeut. Tijdens zijn inmiddels 62-jarige levensreis kreeg hij vele leermomenten (ook wel tegenslagen genoemd) te verwerken. Zo werd hij o.a. hartpatiënt, nierdialysepatiënt, kreeg een donornier, verloor zijn vrouw en had drie bijna-doodervaringen. Deze leermomenten hebben hem sterker gemaakt en hem leren inzien dat hij alleen dankzij die tegenslagen ook voorspoed kon ervaren.
In zijn boekje De positieve kant van tegenslag beschrijft hij zijn levensverhaal over tegenslag, ervaren, aanvaarden en vergeven.

13.00 14.00 uur Magda van Dijk-Rijneke
heeft een eigen praktijk en draagt haar kennis uit via haar School der Universele Handleeskunde die dit jaar 20 jaar bestaat. Ze wordt gezien als een expert op het gebied van handleeskunde. Duizenden handen heeft ze geanalyseerd en is daarom een graag geziene gast in radio- en televisieprogramma's. Ook geeft ze regelmatig interviews aan kranten en tijdschriften. Daarnaast neemt ze deel aan paranormale seminars en publiceert ze artikelen/boeken over handleeskunde.
Magda signeert haar werken Universele Handleeskunde en Handlezen. Na een kleine handanalyse schrijft ze een boodschap in uw boek.

14.00 15.00 uur Joost Visbeen
werkte 25 jaar bij de Goudse recherche. Hij schrijft nu over zijn recherche-ervaringen. Verhalen die goeddeels aan de werkelijkheid zijn ontleend. Van zijn hand verschenen Het lijk in de badkuip en Het mysterie van de verdwenen boerin. Binnenkort verschijnt zijn derde politieroman Moord op de hasjkoning.

15.00 16.00 uur Connie Harkema
is journalist/redacteur/schrijver/beeldend kunstenaar. Heeft veel voor de regionale pers gewerkt. Schrijft nu vooral onderwijsartikelen en bedrijfspresentaties, en redigeert thrillers. Maakt de laatste jaren gecombineerd werk van woord en beeld. Tijdens deze middag brengt ze haar zelfgemaakte kunstkaarten, gedichten en drie van haar schilderijen mee. Plus een aantal van haar boeken waaronder haar nieuwste werk: (On)geloofwaardig met o.a. een verhaal over de St.-Janskerk.
Ook Mayonaise & Champagne, de biografie van Ada Jue, eigenaresse van Schoonheidsinstituut Xenia, is te bekijken. Ada is aanwezig om haar eigen boek te signeren.

Website: http://home.tiscali.nl/connieharkema/