Deurne, 22 augustus 2007 – GP Batteries introduceert GP ReCyko+; een nieuwe serie oplaadbare Spaarbatterijen waarmee het bedrijf inspeelt op de behoeften van de hedendaagse milieubewuste consument. Gebaseerd op een nieuwe technologie van GP Batteries, bundelt de GP ReCyko+ de voordelen van een wegwerp- en oplaadbare batterij.

De GP ReCyko+ batterij kan tot wel 1.000 keer opgeladen en hergebruikt worden. Dit betekent dat gebruikers op 1.000 batterijen kunnen uitsparen met slechts één Spaarbatterij. Daarnaast is de GP Spaarbatterij, in tegenstelling tot andere oplaadbare batterijen, bij aankoop direct klaar voor gebruik, zonder dat deze eerst opgeladen hoeft te worden. De reden hiervoor ligt in een zeer lage zelfontlading.

De hoge zelfontlading die kenmerkend is voor normale oplaadbare batterijen, maakt het gebruik hiervan in apparaten met een laag stroomverbruik of apparaten die weinig gebruikt worden, niet interessant. Met de GP ReCyko+ is GP Batteries erin geslaagd om een batterij te ontwikkelen die nauwelijks zelfontlading heeft, waardoor deze geschikt is voor alle apparaten en toepassingen, ongeacht het stroomverbruik. De Spaarbatterij is ten alle tijden klaar voor gebruik, ook wanneer de batterij langere tijd niet gebruikt is.

Daarnaast zijn de batterijen uit de GP ReCyko+ serie zeer krachtig. Testresultaten hebben aangetoond dat de GP ReCyko+ bij gebruik in digitale camera’s tot wel vier keer krachtiger is dan de krachtigste alkaline wegwerpbatterij. Een ander voordeel van de GP ReCyko+ is dat de batterijen gebruikt kunnen worden in combinatie met alle typen laders, zodat gebruikers geen nieuwe lader aan hoeven te schaffen.

Prijs en beschikbaarheid

De GP ReCyko+ serie is per direct verkrijgbaar in de winkel voor een adviesprijs van €19,99 voor 4x AA en 4x AAA. GP ReCyko+ is daarnaast ook verkrijgbaar als compleet pakket inclusief lader.

BERICHT VOOR DE REDACTIE:

Over GP Batteries

GP Batteries International Ltd. legt zich toe op het ontwikkelen, produceren en op de markt brengen van batterijen en batterijgerelateerde producten. Het bedrijf behoort tot de top tien batterijproducenten in de wereld en is de nummer 1 batterijproducent in Azië buiten Japan.

Sinds de oprichting van GP Batteries onder de Gold Peak Group in Hong Kong, is het bedrijf uitgegroeid tot één van ’s werelds grootste leveranciers van primaire en oplaadbare batterijen. De GP Batteries Group is onder zijn eigen merknaam actief op de consumentenmarkt en levert daarnaast een uitgebreide reeks batterijproducten aan diverse elektronicaproducenten en toonaangevende batterijbedrijven.

De belangrijkste productiefaciliteiten van GP Batteries bevinden zich in Hong Kong, China, Singapore, Taiwan en Maleisië. Daarnaast heeft het bedrijf ondersteunende marketing– en verkoopkantoren in Hong Kong, China, Taiwan, Singapore, Zuid-Korea, Maleisië, Thailand, Polen, Denemarken, Duitsland, Italië, Zweden, Nederland, het Verenigd Koninkrijk, Canada en de Verenigde Staten. De GP Batteries Group telt op dit moment ruim 12.000 werknemers op een totale vloeroppervlakte van ruim 240.000 vierkante meter.

Voor meer informatie over GP Batteries of ReCyKo+ kunt u terecht op www.gprecyko.nl .

Voor verdere persinformatie, beeldmateriaal of een testproduct, kunt u contact opnemen met:

Jane Brands

Brands Communicatie

T +31 (0) 6 42303011

[email protected]