(Persbericht) Haarlem, 16 september 2010 Voor het mkb is het beheren van het personeels- en vacaturebestand geen sinecure. Om ervoor te zorgen dat zij toch op een overzichtelijke wijze hun vacatures kunnen bijhouden, is er sinds gisteren, woensdag 15 september, HROffice. Met deze vrij beschikbare tool kunnen bedrijven in het mkb hun bestand beheren zonder een duur en complex systeem te hoeven implementeren.

Het vinden van het juiste talent is voor elke organisatie een uitdaging, hoe groot of hoe klein het budget ook is. Voor bedrijven met geen tot weinig middelen heeft Adver-Online daarom HROffice ontwikkeld.

E-mail en Excell
Directeur Edwin Blom van Adver-Online: ´Vooral de kleine mkb‘˜er bleek behoefte te hebben aan een eenvoudig te hanteren geautomatiseerd programma. Als ze al een systeem gebruiken om hun vacatures te beheren en mensen aan te nemen, is dat veelal e-mail en Excell-sheets. De mkb‘˜er heeft immers geen geld voor dure, complexe systemen met hoge implementatiekosten. Met HROffice willen we die groep bedienen.‘˜

Budget
HROffice biedt midden- en kleinbedrijven een basisfunctionaliteit, zodat ze zich net zo efficiënt en professioneel kunnen profileren als werkgevers met een groter budget. Directeur Hans van Rijnswoud van Adver-Online: ´In een tijd van internet en automatisering dient gemak de mens. Zeker tegenwoordig moeten organisaties steeds meer met minder doen. Met onze tool willen we de mkb‘˜er graag werk uit handen nemen.‘˜

Functionaliteiten
HROffice biedt een pakket met daarin onder meer de volgende functionaliteiten: vacaturemanagement, een standaard sollicitatieformulier, kandidatenmanagement waaronder het automatisch afhandelen van correspondentie een ontvangstbevestiging, het toevoegen van notities. Daarnaast kunnen kandidaten bijvoorbeeld de vacatures met anderen delen op diverse social mediasites en kunnen vacatures desgewenst worden doorgeplaatst naar externe jobboards.

Kosteloos
Om gebruik te maken van HROffice, hoeven bedrijven geen betalende klant te zijn van Adver-Online. Via www.hroffice.nl kunnen zij zich kosteloos registreren. Vervolgens kunnen ze als gebruiker direct met het pakket aan de slag. Bovendien hebben gebruikers de mogelijkheid HROffice modulair uit te breiden.

Adver-Online
Adver-Online is gespecialiseerd in het optimaliseren en plaatsen van vacatureteksten op diverse internetsites, waaronder social mediasites. Als marktleider in dit segment heeft het bedrijf een uniek concept gecreëerd, dat ervoor zorgt dat vacatures op de meest efficiënte wijze en met maximaal bereik op de relevante vacaturesites worden gepubliceerd.