De feestmaand mag dan al lang voorbij zijn maar de basisscholen krijgen binnenkort een cadeautje: een gratis laptop! Laptop Plus Drimmelen geeft vijf laptops weg, zomaar voor nop…

Het staat de scholen vrij de laptops te gebruiken hoe ze willen maar vooral dyslectische kinderen zijn geholpen met deze actie. Kinderen met dyslexie hebben naast problemen met lezen, ook problemen met schrijven. Er zijn speciale softwareprogramma’s te krijgen die dyslectische kinderen ondersteunen bij het leren. Zo is er een programma dat direct ‘voorleest’ wat een kind intypt. Ook schrijven door middel van een toetsenbord gaat kinderen met dyslexie makkelijker af. Niet in elk schoollokaal staat een computer maar vanaf nu kan een dyslectische leerling overal over de flexibiliteit van een laptop beschikken, en daarmee het onderwijs goed volgen!

Daarnaast zijn de laptops uiteraard ook voor andere toepassingen te gebruiken. Zo kunnen leerlingen werkstukken uitwerken, met speciale programma’s leren rekenen of schrijven en informatie verzamelen op internet.

 

Inmiddels hebben de scholen, OBS de Windhoek en OBS Klaverblad al de laptops in ontvangst genomen. De directeur van OSB de Windhoek, de heer Marcel Pennings hierover: ik ben benanderd door Laptopplus.drimmelen of wij mee wilden doen aan deze actie, wij zijn blij met deze gift van 5 laptops, ze zullen vooral ingezet worden voor kinderen met dyslexie. Een laptop is zeer mobiel en kan dus in elk leslokaal ingezet worden. 3 laptops zullen in gebruik genomen worden door OBS de Windhoek in Drimmelen en 2 op OBS Klaverblad in Terheijden.

 

Computers en laptops zijn niet meer weg te denken uit het onderwijs. De aanschaf of vervanging van deze lesmiddelen kan een kostbare investering zijn voor de school. Laptop Plus Drimmelen wil met deze actie onder de aandacht brengen dat het bedrijf voor elke school een passende oplossing heeft. Tevens heeft Laptop Plus Drimmelen gebruikte pc’s en laptops in het assortiment. Dit kan een school aanzienlijk schelen in de kosten.

 

Deze laptops die Laptop Plus Drimmelen aanbiedt, zijn van Toshiba. Laptop Plus is een landelijk leverancier van laptops, computers en beamers. Laptop Plus Drimmelen heeft naast de nieuwste artikelen ook gebruikte en ex-demo modellen laptops. Laptop Plus heeft momenteel 40 partners door het hele land, daardoor is snelle levering en persoonlijke service gewaarborgd.

 

U kunt het aanbod van Laptopplus Drimmelen vinden op www.drimmelen.laptopplus.nl