Kennisoverdracht is al jaren à©à©n van de speerpunten van Holland Engineering Consultants bv (HEC), kenniscentrum voor ontwerpoptimalisatie. HEC heeft zich hierdoor al lange tijd gecommitteerd aan het onderwijs en heeft ervaring met het implementeren van haar software en ondersteunen van leerlingen, docenten en professoren met zaken zoals het geven van gastcolleges, opleiden van studenten, creëren van stageplaatsen en leveren van de software tegen gereduceerde tarieven of zelfs helemaal gratis.

HEC is reseller van MSC.Software, wereldleider op het gebied van simulatiesoftware. MSC.Software biedt studenten die meedoen aan interessante (internationale) studentencompetities gratis gebruik van haar engineering software aan. Voorbeelden van competities waarbij studenten gebruik maken van de software van MSC zijn: World Solar Challenge en de Formula SAE Series.

University Student Competition Promotion
Met de University Student Competition Promotion krijgen studententeams een 5-user license van de MD VPD (Virtual Product Development) bundel. Deze bundel biedt een verzameling van gereedschappen, waarmee de engineer een ontwerp van concept tot productie kan verifiëren door middel van simulatie.

Simulatiesoftware wordt steeds belangrijker in het productontwikkelingsproces. De time-to-market moet steeds korter en de kosten verlaagd, terwijl de kwaliteit en de complexiteit van producten hoger wordt. Door gebruik te maken van simulatiesoftware kan een ontwerp al vroeg in het ontwerpproces worden geanalyseerd en kunnen eventuele aanpassingen gedaan worden. Hierdoor zijn er minder fysieke prototypes nodig, welke veel tijd en geld kosten. à¢â‚¬à…“Onze visie is: bedrijven helpen een beter ontwerp maken in kortere tijd tegen lagere kosten met behulp van CAD, CAM, CAE en PLM software, aldus Ed Hulst, directeur van HEC. à¢â‚¬à…“Aangezien de huidige studenten de werknemers van de toekomst zijn, zijn wij ontzettend blij met dit soort initiatieven van onze toeleveranciers.

Deze bundel mag enkel gebruikt worden door de studententeams in studentencompetities en mag niet gebruikt worden voor onderwijs of onderzoeksdoeleinden.

Deze aanbieding is wereldwijd al een succes. Het enige wat MSC.Software van de studenten terugvraagt is sponsoring van haar merk en producten:

  • - Er moet een MSC.software logo op alles wat gemaakt wordt (auto, vliegtuig, brug, kano, robot, etc.)
  • - Plaats het MSC.Software logo op de sponsorlijst (zoals bijvoorbeeld op de website)
  • - Refereer aan het gebruik van MSC.Software in het eindrapport
  • - Maak een korte omschrijving hoe de MSC software gebruikt zal worden (of hoe het gebruikt is)
  • - Aanbeveling van de MSC software naar andere teams.

Meer informatie over de lopende studentencompetities is te vinden op: www.mscsoftware.com/university/programs

HEC educatief
Naast MSC.Software is HEC reseller van de software van Parametric Technology Corporation (PTC), Mentor Graphics en DEM Solutions. Samen met HEC zijn er verschillende opties om deze software in te zetten voor educatieve doeleinden.

Neem voor meer informatie contact op met Holland Engineering Consultants bv, de heer Daan Hulst.

www.hecbv.nl